Fotoprogram til Mac

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Thomas Thomsen 6 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
Per_Breindahl
Medlem

Jeg har lige købt en kraftig iMac og overvejer nu, hvilket fotobehandlingsprogram jeg skal bruge.

Har Digital Foto lavet en nyere sammenlignende test af de forskellige programmer: Elements, Aperture, Lightroom og andre programmer i prisklassen op til 2.000 kr. Hvor gode er de? Hvad kan de? Hvor lette er de at bruge? Har ledt forgæves efter en sådan test her på hjemmesiden.

Vil en eller anden også forsøge med et konkret råd om, hvilket program jeg bør vælge, følger her lidt om min situation:

Jeg har på mit arbejde modtaget korte kurser i Photoshop og Elements, men arbejder ikke med programmerne til daglig.

Jeg er ny på Mac. Derfor forestiller jeg mig, at jeg vil begynde med at blive fortrolig med iMac og det medfølgende iLife-program. Jeg vil snarest gå videre til et fotoprogram der kan lidt mere.  

Mine hovedbehov bliver organisering af fotos, forbedring af nye fotos, justering af indscannede af gamle dias, osv.

På forhånd tak!

Hej Per!

Jeg er Proff fotograf – har arbejdet med Mac & det digitalebilled siden 1990 – 

Jeg kan kun anbefale Lightroom warmt – det er nemt at gå til – overskueligt – Du kan downloade en 30 dages prøveversion fra Adobe – 

Du er velkommen til at kontakte mig hvis du skulle have nogle spørgsmål.

God fornøjelse

MVH

//CJC:-))

[email protected]

exif | Aperture: f/7.1 | Camera: NIKON CORPORATION NIKON D200 | Exposure time: 1/200 | Focal length: 280 mm | ISO: 250 | White balance: 1

Hej Per. Jeg har også lige købt en mac. En Imac 21.5" som efter min mening er ret kraftig. Det er den ihvertfald i forhold til den gamle medion bærbar jeg brugte før. Jeg gjorde ldt ligesom dig med først at  blive fortroligt med maskinen (Må sige at jeg er utrolig glad fordi jeg skiftede) , og så blev jeg fortrolig med iphoto. Jeg fandt dog hurtig ud af af det slet ikke var nok. Iphoto har nogle enkelte gode kvaliteter, men efter min mening kan Iphoto kun bruges når man har et motiv der kun mangler en anelse billedbehandling. Derefter købte jeg Aperture 3 som jeg varmt kan anbefale. Det er ikke engang så dyrt. Næsten 500 kr på App store. Men det var stadig ikke helt nok til nogle motiver så jeg købte også Elements 9 og den kan jo klare næsten alt. Den kan også arbejde i lag og masker.  Som jeg forstod på dig kan du ikke klare dig med de "lette" programmer". Aperture er et godt program men har sine begrænsninger og elements 9 bliver efter min mening nok det tætteste vi kommer på den dyre photoshop. Der er ikke mange funktioner der adskiller. Det burde jo ikke være nødvendigt at have 3 programmer som jeg for at garderere sig. Mit forslag bliver Elements 9 eller lightroom som desværre er ca 1200 kr dyrere.

 

Du skal være logget ind for at fortsætte