Hjælp til Elements 9

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Brassovitski 6 år siden.
Oprettet af
Thomas Thomsen
Medlem

Hej allesammen.

Jeg har været så heldig at skifte min min gamle Medion bærbar ud med en Imac 21.5" som jeg så har opgraderet til 8 gb ram. Det kan jeg godt mærke når jeg bruger den, også når jeg arbejder med mine raw billeder. Den er hurtigere til at bearbejde dem, men ét sted i elements går mit spørgsmål på. Det er når alle billederne er læst ind. Der er vel omkring 3000. Når så jeg vil bladre i billederne, enten med musen eller med "blokken" ude i siden sker det meget langsomt, eller det sker ligesom i hak. Det er ret irreterende fordi så har jeg ikke så stot kontrol over det, og det er ikke nemt at finde frem til de rigtige billeder, og måske endda markerer et antal der skal bearbejdes.

Venlig hilsen

Thomas


Brassovitski
Medlem

    ThjaaH! 3000 x ca. 15 MB= 45000 Mb/1024= 43,95 GB, så det er jo også en hel del at arbejde med, når der 'kun' er 8 GB RAM.

    Nu kender jeg ikke ret meget til MAC computere, men det du beskriver kan have mange årsager. For svag grafikkort (for lidt grafik RAM), for svag processor, styresystem osv. Der er rigtig mange faktorer der spiller ind her. Styresystemt tror jeg så ikke betyder så meget, hvis det altså kan udnytte de 8 GB RAM, er det et 64 bit styresystem? Er din Elements 64 bit, hvis det overhovedet findes? Er din Elements til IMAC'ens styresystem eller emulerer den Windows? Du kan ikke sætte lighedstegn mellem meget RAM og hurtig maskine, selv om det selvfølgelig hjælper.

    Jeg troede faktisk at Elements oprettede minaturer af billederne, og det så er dem man bladrer i, og at selve billedet først åbnes, når man skifter til redigerings tilstand. Men det er jo ikke sikkeret det foregår sådan?

    Du skal være logget ind for at fortsætte