overførsel af digitale billeder til cd

Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Flemming Larsson 6 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
jørn olsen
Medlem

jeg er den lykkelige ejer af et spejlrefleks kamera canon eos 1000d, men har problemer med at kvaliteten er dårlig når billederne bliver overført fra computeren til en cd og vist på tv, derimod hvis billederne overføres fra cden til en usb nøgle bliver billederne fantastisk gode, problemet er bare at ikke mange i familien har usb i tvet, er der et godt råd så vi kan se kvalitets billeder fra en cd.

på forhånd tak.   Jørn Olsen  

Det burde ikke være tilfældet.

Hvordan overfører du til CD ?

 

Jeg har ingen problemer med billeder (fra et andet dSLR), der er brændt på en DVD eller CD (sædvanligvis en DVD da mine billeder typisk fylder ca. 7-9 MB som jpg-filer)..


jørn olsen
Medlem

  Jeg overfører billederne til cd vedhjælp af programmet picassa fra google, det jeg ikke kan forstå er den kollosale forskel der er når   cdens billeder bliver overført til en usb nøgle, begge steder fylder billederne ca. 300kb.

  hilsen jørn.

  Jeg synes det er forbløffende små filer – med mit første digitakamera (kompaktkamera med 1,3 Mpixels, anskaffet i 2000) var filerne typisk på 300-500 kbytes.

  Hvilken størrelse har dine filer når du henter dem fra kameraet ?

  Jeg bruger ikke picasa, men hvis det konverterer filerne til en størrelse, der kan anvendes på web-sider (det kunne filstørrelsen tyde på), vil du få et ganske markant kvalitetstab.

  Når jeg laver en CD eller DVD med billeder, bruger jeg et almindeligt brænderprogram (Nero) og laver en data-CD/DVD.

  JPG er et komprimeret format, men IKKE tabsfrit komprimeret.

  For en sammenligning: Mit første dSLR (købt januar 2006) havde 8 Mpixels og filerne i bedste jpg-kvalitet var på 5-6 MBytes hver.

  Personligt tror jeg at dit problem til dels ligger i de valgte filstørrelser, der sansynligvis IKKE udnytter dit kameras opløsning..


  jørn olsen
  Medlem

   Filerne fra cameraet ligger mellem 3,70 til 4,50 mb.  Jeg har nu prøvet nero brændeprogram. Det hjalp betydelig på kvaliteten.

   mange tak for det gode råd. venlig hilsen Jørn Olsen

   Mit gæt er, at billedfilerne ikke fejler noget, men at noget af det udstyr, du ser dem på, at noget bras.  Måske du har en dvd-afspiller, som kan vise billeder fra hjemmebrædte cd'er, og måske den viser billederne i en dårlig og skaleret opløsning, f.eks. PAL (768×576).  Og måske dit tv kan vise billeder fra en usb-pind og er meget bedre til at vise det i fjernsynets egen opløsning, f.eks. 1280×720 eller 1920×1080.

   Du skriver desværre ikke helt præcist, hvordan og med hvilket udstyr, du viser dine billeder fra henholdsvis cd og usb, så jeg gætter om sagt.  Men ud fra din beskrivelse, så lyder det til, at det er de *eksakt* samme billedfiler, du kopierer rundt, og som du forsøger vist på forskellige måder.  Og ud fra din beskrivelse, vises de samme billedfiler fint ét sted, men dårligt et andet.  Derfor gætter jeg på udstyret.

   Kan din dvd-afspiller vise billederne fra USB-pinden?  Ser de ligeså dårlige ud?

   Jeg tror jeg til dels giver Stephan ret.

   Picasa reducerer opløsningen på dine billeder så voldsomt, at det det i væsentlig grad bliver et spørgsmål om fremviseren kan skalere billederne godt eller dårligt.

   Hvis du lægger billederne på CD/USB-stick ud i fuld størrelse istedet for Picasa'a mini-versioner (der er brugbare til web og IKKE ret meget andet), så burde der ikke være problemer.

   Og iøvrigt – sæt dog dit kamera op til at optage dine billeder i bedste jpg-kvalitet (gøres i menuerne). Selvom Canon er kendt for hård komprimering af jpg-filer, så er dine størrelser en del mindre end for mit gamle 8Mpixel-kamera.

   Med mit nuværende 12-Mpixel-kamera fylder jpeg i bedste kvalitet 7-9 MBytes hver.

   Du skal være logget ind for at fortsætte