RAW TIL JPEG

Dette emne indeholder 4 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  Flemming Larsson 5 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
Sarah Holm
Medlem

Hej Alle.

Jeg har taget billeder i RAW format med mit Nikon D3100 og vil nu gerne redigere dem i photoshop. Photoshop vil ikke åbne dem i programmet, fordi det er en RAW fil. Hvordan får jeg en RAW fil til at blive til en JPEG?

 

På forhånd tak.

Mvh Sarah.


Peder Pan
Medlem

   

  Hej Sahra

   

  Det program der medfølger når du køber kameraet kan åbne dem- picasa som er et gratisprogram på nettet,  element som er en god billig program til at åbne og redigerer i

   

  Mvh Peder

  Photoshop kan sagtens redigere dine RAW filer, og det meget bedre end Picasa. du sjkal bare opdatere Camera RAW fra Adobe og det er helt gratis.

  Du burde kunen finde en version til din Photoshop her: http://www.adobe.com/cfusion/search/index.cfm?term=camera+raw&loc=en_us&siteSection=downloads

  Når den er installret kan du redigere dine billeder i RAW. Der er rigtigt mange fordle ved at tage i RAW, det kan du finde meget mere info om på nettet. Prøv f.eks. Youtube.com, og søg efter Camera RAW.

  Held og lykke

  Mogens Christensen

  http://www.fotokurser.careteam.dk
  http://www.livedrive-backup.dk

  [[email protected]]

  Hvordan får jeg en RAW fil til at blive til en JPEG?

  [/quote]

  Højreklik på billedet i ViexNX-programmet (følger med dit Nikon)/Output/Convert Files

  For så vidt angår Plug-ins fra Adobe, kan jeg heller ikke får dem til at virke. Jeg har CS3 og har downloaded Plug-in'en og kan se den i Help-menuen (Camera RAW) og jeg har launched den i Bridge…ligemeget hjælper det, den virker ikke.

  Til de, der ikke kan læse deres RAW-filer fra ældre versioner af CS eller  PS Elements.

  Det program, der skal konvertere RAW-filerne til JPEG skal "kende" jeres kamera-model – er modellen nyere end programmet, så kan RAW-filerne normalt ikke læses.

  Derfor udgiver f.eks. Adobe regelmæssigt opdateringer af deres programmer (CS / PSE), således at de kender de nyeste kameramodeller.

  MEN – de opdaterer ikke de gamle versioner, så her kan man enten opdatere programmet ELLER anvende den generelle Adobe RAW-konverter, der omdanner RAW-filerne til DNG-filer, som alle Adobe-programmer uanset versionsnummer kan læse.

  Adobe ønsker at gøre DNG-formatet til et "generelt RAW-format", men det er der ikke mange producenter der har taget til sig.

  Du skal være logget ind for at fortsætte