Vignette prg. eller lign. til computer?

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  pernille thisted 6 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
Mads Clausen
Medlem

Hej Forum

Jeg er ny i fotoverdenen men synes det er morsomt at kunne lege med billeder med app. prgogrammet "Vignette" til android.

Findes der et lignende program til computeren hvor der er lidt de samme muligheder som med "vignette"?

Eller kan I anbefale andres skægge programmer til pc som ikke koster en bondegård for en nybegynder som mig?

Håber I kan hjælpe.

en vignette er det ikke bare at der er lavet en ramme der fader ud/over i billedet altså så overkanten mellem kant og billed ikke er skarp.

i så fald kan du gøre det i photoshop cs5, men vel også elements og sikkert mange andre som apeventor tror jeg det hedder gimp og mange flere.

 

i photoshop ville jeg enten karkere emnet og lave en fether der der er høj og derefter kopiere og sæt ind, eller markere med en elipse eller lignende med en høj feather. den første løsning er god hvis nu vignetten skal være stjerneformet, sekskantet trekanten eller en anden form som evt en bil. så ville jeg tegne dette omrids op og dernæst markere dette og sætte feather til 10-20 stykker og stille mig i laget med billedet kopiere og sætte ind.

 

på billedet jeg viser har jeg lavet et lag med mørk rød et med logo og et med kamera. dette har jeg smeltet til et billede. ovenover har jeg taget en kopi af kameraet og trukket større. dette har jeg markeret oprettet nyt lag og farvet langs markeringen. bagefter er alt fyldt med sort (sikkert ikke nødvendigt) så har jeg markeret dette valgt feather sat til 20 (det er for meget her) og markeret billede med logo og kamera og lavet en kopi. tilsidst har jeg lavet baggrunden hvid. sådan kan man lave en vignette i photoshop cs5 og sikkert i elements og mange flere

Du skal være logget ind for at fortsætte