4:3 vs. 3:2

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Flemming Larsson 5 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
Henning Borello Carlsen
Medlem

 Jeg har et Olympus DSLR-kamera, som jeg egentlig er glad for. Det hører ganske vist til i den billige ende, men kan godt dække mit behov. Jeg har nemlig den gammeldags opfattelse, at det er øjet, der ser i søgeren mere end en masse smart teknik, der afgør om billedet bliver godt.

 Men Olympus'et har dog den 'skavank', at det tager billeder i størrelsesforholdet 4:3. Men nu har jeg bidt mig fast i den tvangstanke, at det er lettere at komponere et godt billede ikke mindst landskabsbillede i det lidt bredere format 3:2, hvorfor jeg overvejer at købe et andet kamera.

 Men er det bare en fiks idé, jeg har fået, eller er der noget om det? Hvad mener I?

Du kan altid beskære dit billede til det format du ønsker at bruge.

Og hvis du vil printe et billede selv, så er hverken 4:3 eller 3:2 perfekte til A4-størrelsen, der med et sideforhold på ca. 1.41 ligger ca. midt imellem de to formater.

 

Jeg har selv Olympus og anser ikke 4:3-formatet som en skavank – og hvis du går op i de "super-professionelle" kameraer som mellemformat, er der næsten ingen af dem, der bruger 3:2-formatet – f.eks. bruger Hasselblads nyere digitalkameraer 4:3, det nye digitale Pentax 5:4.

Du skal være logget ind for at fortsætte