Et objektivs robusthed

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Careteam 1 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
Gjol
Medlem

Hvor robust er et Objektiv?

Jeg har lige købt mig et EOS 760D og 18-135mm IS STM objektiv på nettet ved en kendt online butik med flere fysiske butikker. Da jeg modtog pakken var 760’eren i original papkassen, men ingen plombering. Er kassen plomberet fra ny? Endvidere lå objektivet indviklet i et halv poppet bobleplast lomme og proppet ned i en papkasse som også kamerakassen lå i. Papkassen var ca. bulet 2 cm ud i siden. Altså havde objektivet kun lidt plastic og sammentrykt pap at beskytte sig med på Post Danmarks rejse igennem landet. Er det acceptabelt? Jeg kunne aldrig selv finde på at behandle et objektiv til 3000 kr. sådan. Skal jeg finde mig i det?

Endvidere havde jeg ej heller forventet at objektivet blev solgt som en løsdel/bulk; butikken har aldrig gjort opmærksomt på det. På nettet kan jeg finde en stor papkasse på størrelse med kamerakassen, hvori objektivet blive solgt i og som har maksimalt beskyttelse. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet at man kunne få lov til at sælge et objektiv uden original kasse. For mig kunne objektivet og deslige kameraet have været brugt eller udstillingsmodel. Endvidere kontaktede jeg Canon.dk på tlf som var lidt i tvivl mht. plomberingen men var meget uvidende om objektivets robusthed. Måske får jeg en mail fra Canon senere med et uddybende svar, men forventer intet. Yderligere kontaktede jeg en anden fotoforhandler som også ville sælge mig et objektiv som var fisket op fra et KIT, hvilket lød til at være meget normalt. Én enkelt anden hjemmeside informerede om at der var tale om et objektiv fisket op fra et KIT. Hvis jeg nu købte et hvilket som helst andet objektiv fra Canon eller Tamron ville jeg vel få original kassen og Tamron ville sikkert også have deres kasse plomberet men ville en Canon-kasse også være dette?

Spørgsmålet er så om objektivet har taget skade på sigt og om garantien holder, hvis det har været ”tabt”? Kan jeg forventet mig en levetid på 2 år og 14 dage når garantien er udløbet. Vil noget i objektivet kunne have taget lidt skade så objektivet svarer til at være ”Godt Brugt”?

Endnu et spørgsmål er om det er acceptabelt at få et bulk objektiv, når jeg i den tro og formoder at få et Nyt Retail produkt.

Skal jeg sende pakken tilbage og anmode om at få min returporto refunderet pga. mangler ved produktet eller hvordan skal jeg forholde mig over for butikken?


Careteam
Medlem

  Hej Morten.
  Det er godt nok en lang smøre om noget som er helt ligegyldigt, emballage. Det er helt normalt at man gør som dette, fordi så kan forhandleren lave flere gode tilbud, med forskellige objektiver i.
  Om dit udstyr bliver levert i en to eller endda tre kasser er fuldstændig ligegyldigt, og vil iøvrigt heller ikke påvirke den pris du måske får for det som brugt.

  Hvis dit objektiv har fået et stød, vil du med garannti kunne høre det på objektivet eller se det på billederne, men slap af….der er solgt mange millioner sæt magen til dit, og i samme emballering, så det er slet ikke noget problem.

  Glæd dig i stedet ove dit nye kamera, og kom ud og få taget noggle billeder, og kom i gang med denne fantastiske interesse, der har beriget mig igennem mere end 40 år nu.

  Du skal være logget ind for at fortsætte