Fotohandlernes ringe udvalg

Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Henning Borello Carlsen 5 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
Henning Borello Carlsen
Medlem

 Går man ind i næsten en hvilken som helst fotoforretning, er der dusinvis af Canon og Nikon DSLR-kameraer på hylderne. Men vil man have et, der ikke står Canon eller Nikon på, er udvalget nærmest ikke eksisterende. Hvorfor mon?

 Mange vil sige, at man så bare kan købe på nettet. Men det gør jeg ikke. Jeg vil have produktet i hånden og se ekspedienten dybt i øjnene, og måske slå en handel af. Og ikke mindst: jeg vil vide præcis hvor og til hvem jeg skal brokke mig, ved fejl og mangler.

Derfor kære fotohandlere – der findes andet end de to nævnte mærker!

Hej Henning.

 

Jeg har faktisk samme opfattelse som dig, gog synes jeg at Sony´s spejlreflekskameraer også kan findes.

Tak kontakt til importøren og spørg hvor i nørområdet du kan finde lige netop det mærke du vil prøve.

Det er fotohandleren der som selvstændig suverænt betemmer hvad han vil sælge (nogle kæder køber dog ind samlet) og derfor kan udvalget være begrænset.

Jeg har gennem de seneste 10 år afholdt et utal af fotokurser over det ganske land, og i de seneste to år har jeg lavet lidt statistik på de kursister jeg har haft på kursus.

Det drejer sig vel om ca. 200 kursister så det er naturligvis helt uviddelskabeligt, men billedet er helt klart.

På 200 kursister forholder mærkevalget sig nogenlunde således:

Canon: 110 kameraer
Nikon:     65 kameraer
Sony:      20 kameraer
Olympus: 10 kameraer
Alle andre mærker tilsammen: 10 kameraer

Det har intet maed kvaliteten at gøre, men der er meget markedsføring og så er det min overbevisniong at "mund til øre" metioden virker, og så vil de største mærker jo også få flere anbefalinger.

Venlig hilsen

Mogens Christensen
http://www.fotokurser.careteam.dk
http://www.livedrive-backup.dk


klander6624
Medlem

  Ja den der reklamere mest sælger mest, mange kender eller har hørt og Canon og Nikon og ved at de laver kameraer, Folk kender også Sony men er ikke klar over at de faktisk også laver DSLR og SLT kameraer, Sony det er da TV.

  Og når man så siger til folk en den vigitgste del i Nikon "Sensoren"  er fra Sony så måber folk, Men i Århus ved Japan foto og ved Click er der flere kameraer på hylderne både Pentax – Olympus – Sony – Fuji og Panasonic osv.

   Det er en ganske interessant statistik, du har lavet Mogens. Men den svarer helt godt til, hvad jeg havde forventet. Ja, Sony findes også, men er det ikke mest hos TV-forhandlere? Jeg har dog også set det hos fotohandlere.

   Det er helt rigtigt, at folk går efter det, som alle andre – og fotohandlerne – har. Og når det er Canon, så er det det, man køber, og så er der endnu flere der har det osv. En 'ond' cirkel.

   Og lidt besk: Når man ser, at de fleste professionelle fotografer har Canon, nå ja… man vil jo gerne se lidt prof ud.

   Det er rigtigt Kurt, at man kan undersøge det hos importøren, men det er ingen garanti for et ordentligt udvalg. Forleden købte jeg det Pentax, som jeg længe har været ude efter. Jeg fandt det i en Click-forretning i Odense. Og skønt den står som Pentax-forhandler på deres hjemmeside, havde de kun ET kamera. Det var så heldigvis den model, jeg gerne ville have. Jeg prøvede også JapanFoto i Århus med præcis samme resultat: et eneste kamera. De står også som Pentax-forhandlere.

   Men vi kan nok ikke gøre meget ved det. Det er bare ærgerligt, når der nu findes andre gode mærker. Køber ingen dem, forsvinder de vel til sidst og de to store bliver helt enerådende:-(

  Du skal være logget ind for at fortsætte