Hjælp i Kamera-junglen, hvad skal jeg vælge?

Dette emne indeholder 6 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  Zoozapper 1 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
Pernille Christensen
Medlem

Hej til alle foto glade mennesker – håber i vil hjælpe mig.

Jeg har besluttet at nu skal det være. Jeg vi have et ordenligt kamera, da jeg er træt af mit lille sony cyber-shot. Jeg savner udfordring, og er træt af at sige til folk de skal stå stille når jeg tager et billede.

Jeg har før haft et Canon IXUS, konica minolta Z et eller andet og leget med min mors Canon powershot S5 IS. Men det er ligesom det bare ikke er nok.

Mine krav:

Jeg er mest til canon, man skal kunne skifte optik, det skal kunne klare ting i bevægelse som eks på racerbaner, heste der springer, motorcross, altså ting i hurtig bevægelse.  Og have en hurtig lukker, ikke noget forsinket. 

Det skal også kunne klare billeder som kirke billeder. Da der i fremtiden vil være masser af barnedåber brylluper osv i familien, jeg kan øve mig på. Jeg gider ikke skulle ud igen om 6 mdr eller om et år at skulle skifte kamera igen fordi det er blevet for lidt. Det skal have raw.

 

Jeg har ca 10.000 at købe kamera for. I det skal der også være råd til en rimelig flash. Og evt anden optik, kommer an på hvad der følgermed kamera. Ellers må det komme på et senere tidspunkt. Man skal jo starte et sted wink

Håber i kan hjælpe mig

God påske til alle

Glæder mig til at se en masse påske billeder.

Med venlig hilsen

Pernille

Der er andre producenter af spejlrefdleks end lige Canon – Nikon og Sony samt Olympus og Pentax. Find et der ligger godt i din håpnd og hvor knapperne passer til dine fingre.

De kitobjektiver, der typisk følger med er 17/18-50/55mm med lysstyrke typisk f3,5-4,5. Fint til almindelig udendørs foto.

De krav du stiller kan klares af alle fabrikater – hvis du køber objektiver der er bedre end kitobjektiovet (men du anser det jo også for vigtigt at kunne skifte objektiv). 

Til udendørs sportsfoto skal du bruge et teleobjektiv, til indendørs brug (kirker, sport m.m.) skal du have et objektiv der er mere lysstærkt end kitobjektiverne uanset fabrikat. Det billigste vil være en prime (fast brændvidde), f.eks. f/2.0 eller hurtigere, brændvidde vil afhænge af brugen, sport vil (afhængigt af sportsgrenen) sikkert kræve en længere brændvidde end kirkebilleder.

Så et canon eos 500D 550D eller 600D vil kunne gør det? Hvis bare jeg så blander lidt godt i optik posen, har allerede lidt godt i søgeren. Er det rigtigt forstået? Har kigget lid på nikon og sony, dog ikke pentax og olympus,  men syntes ikke rigtigt det var detsmiley


Steen Jensen
Medlem

  Hej Pernille

  Jeg har investeret i en Canon 7D for et år siden. Om jeg ville bytte til noget andet NEEEEJJJJ…

  Men sådanne svar får du sikkert osse af Nikon/Sony/pentax brugere.

  Det du kan gøre er at snakke og læse om de modeller du mener har de kvaliteter som DU har brug for..

  Ang Canon kan du spørge løs på kameratest.dk (det gamle miteos)

  Der kan du få svar på næsten alt ville jeg mene. Er det Nikon du vil undersøge, så er der nikonforum.dk

  Jeg valgte Canon, fordi de er længst fremme (næsten altid) og uden tvivl har det største objektiv udvalg.

  Hilsen Steen

  Steen:

  EOS 7D er i en højere prisklasse end den, Pernille har nævnt – selv uden objektiver.

   

  Pernille:

  Skal det være Canon er de angivne modeller OK, det eneste der kan få mig til at foreslå 600D fremfor en af de ældre (og billigere) er de bedre muligheder for at optage video. Men husk lige: uanset hvad du køber, så har god optik meget længere levetid end et kamerahus.


  Steen Jensen
  Medlem

   Som Fleming siger, er 600D et rigtigt godt kamera og også i dit prisleje.

   Jeg tog lige en surfer, begge er kits, altså kamerahus og objektiv

   Merlin:

   Canon – EOS 600D – EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II
   http://www.merlin.dk/product.aspx?uid=419006&prodid=407943
   Pris:6.129

   Expert:
   http://www.expert.dk/da/foto/spejlrefleks.aspx
   Pris 6.299,00

   Hilsen Steen

   Du skal være logget ind for at fortsætte