Hvordan ser man bedst sine billeder?

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Anonym 4 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
Henning Borello Carlsen
Medlem

På nærværende site snakkes der meget om kamerateknik, dimser, duppeditter og gadges, men det primære må trods alt være at se sine billeder – men hvordan?

 Selv kobler jeg pc'en til TV'et og ser dem der. Men det er en blandet fornøjelse, da TV'et gengiver dem med nogle helt syge farver, som jeg tilsyneladende ikke kan justere mig ud af. Underligt nok, for TV-billederne er gode nok.

 Men hvordan ser jeg dem så? På en 15" pc-skærm er det heller ikke så sjovt.

 Hvad gør I andre?


Yesba
Medlem

  Primært på min 24" iMac hvor alt står piv skarpt og i klare farver. Alternativt på 42" Philips tv, der er tilsluttet en Macmini. Farver er gode men billedet er ikke på niveau med iMac'


  Anonym

   Det kommer meget an på formålet – er det til fremvisning, så er det det store bredformat TV. Er det redigering, så er det på en kalibreret skærm. (Gerne 21" og plus. De bedste fotografers debat )

   Vigtigst er dog at den er kalibreret, f.eks. med en spyder. Så har du mest naturlige farvegengivelse. Endvidere redigere du billeder, er du bedst betjent med at se billedet på en mørk baggrund lige som på f.eks. http://qino.dk/photo/43 derved isolerer du farverne.

   Du skal være logget ind for at fortsætte