Nikon vs. Canon?

Dette emne indeholder 6 svar, har 5 stemmer og blev senest opdateret af  Flemming Larsson 5 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
Willy Madsen
Medlem

Jeg har hørt at disse to mærker skulle være de bedste indefor kameraer men prøver lige at se hvad erfarne brugere mener herinde?

Skal snart til at købe et og det er ikke fordi jeg har såå meget erfaring. Folk siger noget forskelligt.

Jeg skal lige starte med at sige at jeg bestemt heller ikke er erfaren, da jeg kun lige har købt mit første spejlrefleks, men jeg kan da fortælle dig hvad jeg har fået at vide af diverse mennesker da jeg skulle beslutte mig mellem Canon og Nikon.

En hel masse Canon fans sagde at Canon var bedre og en hel masse Nikon fans sagde at Nikon var bedst. Der var så enkelte "neutrale" der sagde at man stort set ikke kan se forskel på billedkvaliteten af de to, så det nærmere er religion end noget andet.

Det tror jeg på, og endte med at købe kamera ud fra hvor godt kameraets ergonomi passer til min hånd, og om jeg nu synes at menusystemet virkede overskueligt og til at finde rundt i, så jeg vil da anbefale at du gør det samme.

Der er altså vidst ikke så meget andet at gøre, end at tage et smut hen til den lokale biks og prøve nogle forskellige. smiley


Willy Madsen
Medlem

  Okay udemærket råd. Tak for svaret!  🙂

  Det er fuldstændigt rigtigt. Du kan IKKEse forskel på to billeder taget med de to mærker på samme tid, med samme billedudsnit.

  Der er næsten lige så meget religion som med de der har PC & MAC med Canon og Nikon. Det ene mærke er meget større end det andet, men det har ikke noget med kvaliteten af billederne at gøre.

  Besøg din lokale butik, hold kameraet i hånden, mærk hvordan det føles, kig i menuen, hvor nem er den at bladre rundt i, tryk på knapperne – hvordan virker de, kig i søgeren og er du brillebærer er dette ekstra vigtigt da man på mange modeller mister lidt af billedet. Tag et par billeder lyt til hvordan det lyder, så er du blevet klogere, og har nemmere ved at tage din beslutning.

  Du kan også spørge venner og bekendte, og når de siger "mærke XX er det bedste" så spørger du hvorfor, og afventer svaret. De fleste kan ikke givet et ordenligt og velargumenteret svar, de synes bare et en Peugot er bedre end en Toyota og en Opel, og er den det?

  Husk at det drejer sig om at du skal ud og tage billeder, og rigtigt mange af dem, og det gode billeder skabes 90% bag kameraet=fotografen.

  Held og lykke

  Mogens Christensen
  http://fotokurser.careteam.dk
  http://www.livedrive-backup.dk
   


  Willy Madsen
  Medlem

   Mange tak for jeres uddybende svar og når nu i er to der siger det samme samt at det lyder meget logisk, så tror jeg at det er det jeg vil gå efter.

   Jeg vil gå i krig med at finde mit næste kamera og har allerede set en masse fede på

   http://www.canon.dk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/!

   God weekend.

   Hej Willy

   Der er altså også andre mærker end Nikon og Canon. Selv har jeg Olympus, som jeg er godt tilfreds med. Men når de fleste har N eller C tror jeg, det er fordi det er 'blæremærkerne' – det er dem, de proffesionelle fotografer bruger, og så føler man sig selv lidt prof med sådan et.

    Skulle jeg have et nyt, hvad jeg måske skal, skal det nok være et Pentax K-5, som har fået fine anmeldelser. Men der findes også Sony og flere andre, så se dig bare lidt mere omkring.

   Som Henning skriver er der andre mærker end Canon og Nikon – jeg har ligeledes Olympus, men de er i praksis næsten helt gået over til spejlløse systemkameraer (PEN-serien).

   Men Sony (der har fortsat Konica-Minoltas serie),Pentax og Sigma er fortsat aktive.

   Skal man komme med en besk kommentar kunne jeg jo anføre at Canon absolut ikke er innovative – de har ikke introduceret en eneste ny teknologi til spejlreflekskameraer de sidste 10 år. Nikon er en anelse mere innovativ – de var trods alt først med video i spejlrefleks.

   ALLE andre teknologier introduceret i de sidste 10 år er kommet fra de "små" producenter og siden kopieret af Canon og Nikon.

   Du skal være logget ind for at fortsætte