Opstart af hjemmeside – billederettigheder?

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  mortenjeppesen 5 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
mortenjeppesen
Medlem

Hej!

Jeg er i gang med at starte en hjemmeside op, og når jeg nu starter min hjemmeside op og kommer i gang med at skrive nyheder på den, så vil jeg da muligvis gerne have et billede i hver af mine nyheder. Nu vil jeg ikke lige røbe hvilken hjemmeside jeg helt præcist vil starte op, men kan sige så meget at det har noget med sport at gøre og dermed vil det være nogle rimelig kendte personligheder der vil blive omtalt i nyhederne jeg skriver. Hvordan skal jeg så forholde mig mht. billeder i nyhederne – kan jeg bare gå ind på Google og finde det første og det bedste billede af "en sportsstjerne" og så smide det i nyheden?

Har hørt at man skal eje billedet før man må bruge det, men det er jo ikke sådan lige til at få taget billeder af alle mulige sports stjerner som man vil skrive om i sine nyheder. Så jeg har også hørt at der findes en masse hjemmesider hvor billederne er gratis hvis man søger efter "free photos" eller lignende på Google. Dette har jeg også prøvet, men har endnu ikke kunnet finde en af disse hjemmesider hvor der er billeder af de mere kendte personligheder. 

Herefter fandt jeg en sidste mulighed og vil høre om dette er relevant og om jeg må gøre dette på min hjemmeside:

http://medieblogger.dk/2011/04/13/find- … mmercielt/

Altså, at finde mine billeder på Flickr ved at søge efter de billeder som gerne må bruges kommercielt. Vil bare gerne være sikker på, at dette er 100 % lovligt. Er det det?

Håber i vil hjælpe mig her.
På forhånd tak.

Bump

Du skal være logget ind for at fortsætte