Søges: Skrue som passer i bunden af Manfrotto stativ-hoved

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  eriksmallejensen 6 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
Anders Peter Amsnæs
Medlem

 

Jeg har brug for en helt almindelig skrue/bolt som passer i bunden af et Manfrotto stativ hoved. Jeg ved ikke om dette gevind er standard for alle stativ mærker(?)
 
Så vidt jeg ved heder det et 3/8"-16 (1/2"-3/4" lang) – i hvertfald i amerikanske standarder. En alm. konvertering af målene til mm og et besøg i Silvan bragte mig ikke videre. Et kompatibelt system findes åbenbart slet ikke herhjemme(!)
 
Spørgsmålet er om der er noget geniale mennesker herinde som kan fortælle mig hvor/hvordan jeg skaffer en sådan skrue/bold i DK?
 
Anders

hej Anders.

det er godt nok langt tid siden du var her inde og spørge men har selv stået i nogenlunde samme problem dog til camaret.

det er 5/16 del vigvortgevind noget gammelt dansk gevind, men du kan bruge en ganske alm bolt MEN det skal hedde UNC gevind forskellen er ikke så stort at du kan mærke forskel det er graderne der er henholdsvis 55/60 grader i gevindet, bruger det selv til mit camara og optik der vejer 2,8 kg uden problemer du kan også få den hvor der ikke er gevind i det øverste halvdelca 1/2 cm ned dette kan jo være en fordel hvis du skal bruge en vimberlyplade til stativet som skal sidde fast i optikket. Men brug du sådan en til dit stativ så skulle problemet være løst 

mvh EJ.wink

Du skal være logget ind for at fortsætte