Spejlrefleks og hybrid kameraer :S

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Flemming Larsson 6 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
Line Dahl Madsen
Medlem

Hej,

Jeg vil gerne have et kamera som ikke er alt for stort og som er let at benytte, siden jeg ikke er så godt til det tekniske. Jeg har overvejet at købe samsung NX 100 da det ser ud til at være let at håndtere og hvad jeg har set tager det også gode billeder. Er der nogle anbefalinger til hvad jeg skal købe?

Så er jeg også lige i tvivl her: hvad er forskellen på et spejlrefleks og et hybrid kamera?

Håber i kan hjælpe 🙂

Line

Forskellen er simpel : spejlreflex har et spejl,. der sender lyset op i søgeren og vipper op når man tager et billede, så lyset istedet kommer til lyssensoren, de spejlløse har ikke noget spejl. Det betyder at spejlløse kamerahuse kan laves mindre ("tyndere") end spejlrefleks fordi de ikke har spejlet.

Der er en forskel til – autofokus. Der er to typer af autofokus: fasedetekt og kontrastdetekt. Fasedetekt AF er den hurtigste og mest præcise men kræver en separat sensor, kontrast-detekt bruger billedet på skærmen. Det betyder at spejlrefleks har en hurtigere autofokus end de spejlløse kameraer.

Desuden er de spejlløse så nye at to af systemerne (Samsung og Sony) idag kun har meget få objektiver, medens Microfourthirds (Olympus og Panasonic) der var de første spejlløse, har et væsentligt større udvalg men også en lidt mindre sensor.

Hvis video betyder noget for dit valg, er det såvidt jeg ved kun et par af Panasonics modeller der kan optage i 1080p.

Du skal være logget ind for at fortsætte