Billed sensor

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Trolden100 3 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
ttsp
Medlem

Hej

Er der nogen der kan forklare forskellen og evnt. fordele ved de forskellige sensor. Er ved at kigge på video kamera men er en smule forvirret.

CCD, MOS, CMOS, BSI MOS, BSI CMOS, 3MOS, Vid CMOS,

Exmor CMOS, Exmor APS HD CMOS, HD CMOS PRO, Exmor R osv.

Nogle forslag til hvad kamera man skal købe. Er ligeglad med wifi, projektor funk. og andet gøjl. Er interesseret i noget der laver god video, også gerne i "svagt" lys

Venter spændt på at høre fra jer. Tak

Noget af det er for skellige typer sensorer – CCD var den første type sensorer til digitalkameraer, men er idag i hovedsagen erstattet af CMOS.sensorer, der bruger mindre strøm.

Resten af betegnelserne er hovedsageligt  "marketing-gas", hvor forskellige producenter bruger forskellige navne – exmoor er fra en producent og såvidt jeg husker ikke sensoren, men de billedprocessorer der behandler data fra sensoren for at lave et billede. Diverse "vedhæng" betegner hovedsageligt nye udgaver af sensor eller processor.

Angående spørgsmålet om video – ønsker du at kunne skifte objektiv eller er det underordnet – og hvor meget betyder størrelse og vægt samt pris ?

Hvis størrelse, vægt og pris er væsentligt og du vil kunne skifte obvjektiv, vil jeg foreslå Panasonics GH-serie eller et andet tilsvarende kamera, der har kontrast-autofokus. Så har du kontinuert autofokus under videooptagelse, hvilket du IKKE har med næsten alle spejlreflekskameraer fra Canon og Nikon.


Trolden100
Medlem

    Hejsa Simon

     

    Prøv at gå ind på denne hjemmeside der står en masse om cencor   Fotounivers.dk/?p=677

    Kim

    Du skal være logget ind for at fortsætte