FEM GODE RÅD TIL BEDRE BILLEDER

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Martin Sund 4 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
michael altschul
Medlem

Det er ofte de små ting der gør forskellen på det gode billede, der har en klar historie og det kedelige billede, der ikke brænder igennem.

Jeg har derfor samlet fem gode basisråd, der efter min mening gør en forskel.

På min blog er der også andre tips og gode råd.
http://blog.visuelmedie.dk/

God fornøjelse.
Fotograf Michael Altschul / Visuelmedie

 

Beskriv dit billede

exif | Aperture: f/5.6 | Camera: Canon Canon EOS-1D Mark III | Exposure time: 1/80 | Focal length: 70 mm | ISO: 800

Martin Sund
Medlem

  Et andet godt råd er at have mere fokus på sin hvidbalance. Det betyder bare så meget at farverne sidder lige i skabet.

  Med mette tips får du billeder med renere og klare farver. Prøv et Zerocs, Zero White balance filter, og opdag forskellen. Den er enorm stor!!! Filtret kan købes hos http://www.Photosolution.dk 
   
  Et af de vigtigst funktioner i dit kamera er WB indstillingen. Nå Kameraet indstilles på Auto WB, sker det ofte at farvetemperaturen indstilles lidt forkert af kameraet. Vi kender det aller sammen; et sneklædt landskab bliver for blåt, optagelser i kunstlys bliver for orange/gule, osv. Bruger du f.eks. en manuel studieflash i gråvejr med kameraet indstillet på Auto WB, oplever du at du får ekstremt varme billeder. Fordi kameaet ser farvetemperaturen som gives af gråvejret på 6500-8000K, mens når blitzen fyres af, er farvetemperaturen pludselig noget varmere nemlig på 5500-5600K. Du kunne jo selvfølge indstille kameraets WB indstilling til LYN=blitz, og satse på at flashen har fuldstændig sammen farvetemperatur, som kameraet er programmeret til at bruge. Hvis dette ikke er tilfældet får du igen, afvigelser i farverne på dine billeder. For ikke at tale om den forskel der er, når dagslysets farvetemperatur og flashens farvetemperatur blandes og bliver til et… hvilken farvetemperatur skal du så indstille? 
   
  Det vi normalt ønsker af vores billeder, er at hvidt bliver hvidt, og farverne fremstår naturlige. I digital fotografering betyder korrekt WB indstillingen rigtig meget for at få gode billeder. Selvom næsten alt kan redigeres og korrigeres i PS, er det dog en fryd hvis udgangspunktet er perfekt. 
   
  Zerocs filtret holdes foran linsen, mens kameraet peges imod lyskilden. Det kan være solen, en lampe, skyerne på en overskyet dag, en flash osv… I mit Canon kamera indstilles WB til custom, jeg skyder et billede igennem filtret, og dette billede bliver gråt på skærmen. Derefter vælger jeg at bruge dette billede til at sætte WB efter, og så sker magien… hold nu op hvor bliver farverne på billederne flottere… Efter jeg opdagede forskellen, hænger filtret nu konstant rundt om halsen på mig, når der skal fotograferes, så er det klar til brug! 

  filtret er købt hos http://www.photosolution.dk

  Du skal være logget ind for at fortsætte