Macro

Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Flemming Larsson 4 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
LasseEriksen
Medlem

Hej jeg har har et marco objektiv (Nikon 40mm f/2.8G AF-S DX Macro)
Jeg har nu hørt om mellemringe, nærlinse og andre ting man kan købe yderligere til at putte på, er der nogle der har nogle erfaring med noget af alt dette? Som evt. kan dele deres erfaring med mig og forklarer hvordan det fungere? 🙂
Mvh:
Lasse Eriksen.

Mellemringe gør, at man kan fokusere på kortere afstand end objektivet ellers kan. De findes normalt i flere størrelser og jo "tykkere" mellemring, jo tættere på kan man fokusere. Ofte vil man  med mellemringe ikke kunne fokusere til uendeligt.

Der kan dog være enkelte objektiver hvor der overhovedet ikke kan fokuseres med mellemringe, det gælder bl.a.. mine vidvinkelobjektiver.

Nærlinser medfører samme resultat – fokusering tættere på – men da de indeholder et aktivt element, vil de påvirke billedkvaliteten.


LasseEriksen
Medlem

    Så med disse to skal jeg flytte mig fysisk tættere på motivet?

    Mellemringe og nærlinser er for motiver tæt på dit kamera – tættere end dit objektiv normalt vil fokusere. Med mellemringe og nærlinser skal du således tæt på motivet.

    Der findes telemacro-objektiver, hvis du vil fotografere motiver på større afstand, f.eks. insekter, der har en tendens til at flytte sig, hvis man kommer for tæt på.

    F.eks. har Sigma nogle udmærkede macroobjektiver med brændvidde 105, 150 og 180 mm, men jeg er sikker på at Nikon også har sådanne objektiver.

    Du skal være logget ind for at fortsætte