Når himlen brænder ud

Dette emne indeholder 4 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  Anonym 4 år, 1 måned siden.
Oprettet af
Lene Pedersen
Medlem

Hei

Vi har lige erhvervet os en setergård på Dovrefjell, har et kæmpe problem med at når jeg vil fange den evig forandrende himmel, brænder den ud, nogele forslag til hvad jeg kunne prøve.

mvh Lene

 Hej Lene

 Du skal eksponere efter himlen. Du vælger blændeprioritering og en passende blænde. Derefter retter du kameraet mod himlen og trykker udløseren halvt ned. Nu måler kameraet lyset på himlen og indstiller sig efter det.

Mens udløseren er trykket halvt ned, trykker du én gang på eksponeringslåsen, hvorved lysmålingen fastholdes. Nu finder du motivet og tager billedet. Billedet tages nu efter lyset på himlen. Resten af motivet kan nu blive for mørkt, men det er bare ærgerligt! (Det kan reddes i photoshop)

Mvh

Henning

Hej Henning 

tak for det hurtige svar, vil helt sikkert ud og teste denne teknik, når flommen har lagt sig heroppe.smiley

Mvh Lene

E n alternativ mulighed er at anvende et gradueret gråfilter.

Den grå del af filteret dækker himlen og da det dæmper lyuset, brænder himlen ikke ud.

Den klare del af tilteret anvendes naturligvis til landskabet.


Anonym

    Du kan lave et composit af to billeder.

    Du tager et billede hvor du eksponerer efter himmel og et andet billede hvor du eksponerer efter jorden. I eksempelvis photoshop lægger du så de to billeder sammen – på det ene af de to billeder (det overste lag) maskerer du så det mørke område ud. Bagefter vil du så have et pænt og ligeligt eksponeret billede.

    Det er selvfølgelig lidt mere complekst end bare lige sådan "vupti". Med lidt øvelse får du hurtigt styr på teknikken. Samme teknik bruger jeg på nogle af mine egne billeder: http://qino.dk/medlem/michael

    Du skal være logget ind for at fortsætte