Nikon objektiv

Dette emne indeholder 8 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Peter Kr. Riber 6 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
Peter Kr. Riber
Medlem

Købte et D90 Nikon med 18-105 mm objektiv, men jeg er utilfreds med skarpheden.

Er det generelt for objektiver købt i "Kit" og er eneste udvej at købe et dyrere objektiv.
   I givet fald, hvad skal jeg være opmærksom på, hvad skal objektivet hedde for at man kan se det er "bedre glas"  (hvis det er det der skal til?) der sidder i røret *s*

på forhånd tak for hjælpen

Mc-eventyristen.dk

P.s. Jeg bruger mit kamera til at illustrere mine eventyrlige rejser og udflugter foretaget på motorcykel *s*

Beskriv dit billede

exif | Aperture: f/5.3 | Camera: NIKON CORPORATION NIKON D90 | Exposure time: 1/1250 | Focal length: 80 mm | ISO: 400

benthans
Medlem

  Har selv ejet Nikon D90 i mere end 2 år og har også ønsket mig en bedre og skarpere linse. Anskaffede derfor i foråret nyt objektiv: AF-SNIKKOR 16-85mm 1.3.5-5.6GED. Er netop hjemvendt fra en ferie sydpå og må konstatere, at jeg for første gang er 100% tilfreds med billedkvaliteten – også med hensyn til skarpheden. Min omgangskreds siger, at jeg aldrig har taget bedre billeder. Jeg kan derfor kun anbefale dette objektiv, der kan købes for under kr. 5.000.

  exif | Aperture: f/8 | Camera: NIKON CORPORATION NIKON D90 | Exposure time: 1/250 | Focal length: 16 mm | ISO: 200

  Hej Bent – tak for din kommentar, som jeg finder meget nyttig. Ikke mindst da jeg så dit billede. Det virker knivskarpt.
     Tillad mig et spørgsmål, og bliv nu ikke såret, jeg vil bare gerne vide om du har behandlt dit foto i et fotobehandlilngsprogram, eller om det er oploadet uden forudgående redigering?*

  Jeg syns det ser meget teknisk imponerende ud og jeg – havde nær sagt, er på vej ud og købe et sådant objektiv. Det er jeg ikke, for det er aften og jeg er på vej i seng, men jeg er meget glad for du tog dig tid at svare mig

  mange tak
  Peter
   


  benthans
  Medlem

   Hej Peter! Tak for dine kommentarer og spørgsmålet omkring billedbehandling. Jo, jeg benytter Nikon Capture NX2, og det er jo altid et spørgsmål, hvor lidt eller meget, man ønsker at forbedre sine billeder – men jeg anvender programmets funktion Quick Fix, og herudover har jeg anvendt Picture Control, som i menuen for D90 var sat til Standard – og i billedbehandlingen ændret til Vivid (levende) – herudover ingen ændringer i forhold til den oprindelige RAW-fil (.NEF). Jeg optager altid i RAW, fordi jeg hermed opnår de bedst mulige resultater med efterfølgende konvertering til Jpeg. Har du behov for yderligere oplysninger, skal du naturligvis bare spørge!

   Hilsen Bent

   Så tak, der blev jeg så skakmat. Men okay, jeg bruger mindst mulig billedbehandlilng. Optager i jpg og går ikke en døjt op i alle de tekniske muligheder der følger med at lave billeder med et digitalt kamera.

      Jeg laver billeder for at illustrere min hobby, at køre motorcykel og se, rejse og opleve verden! Billederne bruges så til at vise på min hjemmeside. En fornøjelse jeg har meget sjov og glæde af *s*, Hvis du har lyst er du velkommen til at kigge indenfor – adressen er: http://www.mc-eventyristen.dk *ggg*

   Må jeg være så fri at spørge om du bor langt fra Varde? Jeg bor lidt nord for Varde. Jeg kunne mægtig godt tænke mig at få lov at prøve at lave et par optagelser med dit objektiv og lave de samme med mit eget, så jeg kunne få noget at sammenligne med! Ville det evt. kunne lade sig gøre at jeg kommer til dig og vi sammen laver et par opstillinger med mit kamera og objektiv og så samme med dit objektiv?

   mange venlige aftenhilsner
   Peter

   exif | Aperture: f/7.1 | Camera: NIKON CORPORATION NIKON D90 | Exposure time: 1/2000 | Focal length: 105 mm | ISO: 400

   benthans
   Medlem

    Hej Peter,

    Jeg bor i Hovedstadsområdet og kan derfor ikke tilbyde, at vi mødes for at lave et par prøveoptagelser, idet jeg føler at have besvaret udtømmende på dine spørgsmål. Jeg vil anbefale dig at besøge din normale fotohandler, idet han sikkert sammen med dig vil kunne lave de omtalte optagelser – eller måske kan tilbyde dig en helt tredie løsning. Han kan jo kun være interesseret, for det kan jo kun være i hans interesse at sælge dig et objektiv. Fortsat held og lykke med din fantastiske Nikon D90 og dit eventuelt nye objektiv.

    Tak for hjælpen

    Peter


    knerk-e9a3ed328d
    Participant

     Hej Peter

     Prøv at kigge her

     http://www.photozone.de/nikon–nikkor-aps-c-lens-tests/377-nikkor_1685_3556vr 

     De ved noget om objektiver

      

     Hilsen

     Knud Erik

     Tak Knud Erik, har kigget på siden, og må give dig ret. De ved noget om sagerne, meget mere end jeg nødvendigvis behøver vide.

     Jeg må jo nok igen konstatere at jeg – for at komme det skridt videre jeg ønsker – må investere i sådan et objektiv, så til lommen *s*

     Er der let vej til at skille de "gode" fra de "virkelig/extremt gode" objektiver fremstillet af Nikon? Jeg tænker på en begegnelse eller bogstavkonbination man kan hæfte sig ved?

     tak og go weekend

     Peter

     Du skal være logget ind for at fortsætte