Overblik over filtre!

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Mogens Christensen 5 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
Palshøj
Medlem

Hej alle,

Nogen der kender til en hjemmeside hvor man kan få et overblik over filtre, her tænker jeg ikke på priser, men på efekten på et givent foto!

Jeg går nemlig og overvejer et filter til henholdsvis at tvinge blænden ned, til brug når man fotografere vand. Og står og stamper om jeg skal kigge efter et pol filter eller et ND filter.

Hilsen Henrik

Du skal have et ND filter. Et polfilter forlænger din eksponering med op til 2 lukkertrin, f.eks. fra 1/30 til 1/8 sekund. ET ND filter kan købes som et 2X, 4X eller 8X, og et 8X vil med samme regnestykke som ovenfor ændre lukketiden fra 1/30 sek til 16 sekunder. Men hastigheden på vandet er altafgørende for hvor kraftig en effekt du skal have. Der er for nyligt kommet "Vario ND" filtre på markedet der kan ændre fra 2x til 16X, ved at dreje, så du altid kan finde den rigtige forlængelsesfaktor.

 

her et link til en engelsk beskrivelse af ND filtrene og deres virkemåde: http://www.redbubble.com/people/peterh111/journal/4421304-the-ultimate-guide-to-neutral-density-filters

Held og lykke med det og lad os se nogle billeder.

Venlig hilsen

Mogens Christensen
http://www.fotokurser.careteam.dk
http://www.livedrive-backup.dk

Du skal være logget ind for at fortsætte