skarphed

Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Martin Paldan 6 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
ingolf martin christensen
Medlem

Jeg arbejder med et Canon 50 D  og forlanger måske for meget i skarphed ved arkitekturfotos og landskaber.

Jeg bruger ofte indstillingen A –  Dep og når billederne ses i mit album Picasa og  zoomes til 100 %  er de ret skarpe, men når jeg zoomer til 200 % bliver de lidt  slørede. Hvad zoomer man normalt til for at se den optimale skarphed? Kan man ikke forlange den ved 200% zoom!

Mvh.  Ingolf M. Christensen.


Peder Pan
Medlem

  Hej Ingolf

  Over 100 % bliver fotoet  pixeleret

   

  Mvh Peder

  nu stiller du ikke spørgsmålet helt klart, er det picassa som du bruger til at zoome ind så du får dobbelt størrelse af normalt, for her burde der ikke være noget, men tager du et normalt foto vil du ikke kunne forstørre det over 100% dog kan du og skulle du kunne croppe et stykke ud som svarer til f.eks. 500% ……. uden det pixelerer ……;O)

  Hej Ingolf,

  Det med skarphed er en finurlig én…. For et skarpt optaget billede kan jo sagtens virke ´blødt´ hvis det ikke få tilført skarphed i photoshop eller andet software… Vi er efterhånden vant til at se meget skarpe billeder, så der skal stort set altid tilføres skarphed i softwaren.

  Desuden er det vigtigt at beslutte hvordan billedet skal bruges, så man kan ´dosere´ skarpheden. Er det til web, så vurdér den aktuelle størrelse, f.eks. 900 x 600 pixels og tilsæt skarphed så denne størrelse fremstår flot. Skal det printes kan man som regel tilføre en anelse mere skarphed end ser godt ud på skærmen, men allerbedst er naturligvis erfaring med éns udstyr…

  En anden ting: Jeg oplever i photoshop at skærmen har et ´ømt´ punkt hvor fotoets opløsning ´konflikter´ med skærmens opløsning og billedet ser uskarpt ud – zoomer jeg et enkelt klik den ene eller anden vej, står billedet skarpt… Men det er vist ikke det du mener?

  Håber du finder en løsning på dit problem…

  Mvh Martin

  http://www.martinpaldanphoto.blogspot.com

   

  Du skal være logget ind for at fortsætte