Canon powershot til billeder med sløret baggrund?

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  klander6624 5 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
Tanja Larsen
Medlem

Hej med jer fotoeksperter :)

Nu er det sådan, at jeg altid kun har haft små digitalkameraer (det sidste var canon ixus 75, som jeg har mistet) og nu hvor jeg alligevel skal finde mig et nyt kamera vil jeg utrolig gerne have et der er i stand til at tage rigtig flotte billeder, da jeg virkelig nyder at fotografere (på amatørplan). Og skal lige sige at jeg overhovedet ikke har forstand på kameraer og de betegnelser der står i specifikationerne ud over megapixel og den slags, så i må bære over med mig.

Problemet er bare at jeg ikke har et særligt højt budget – tænker ca. max 2000.

Så mit spørgsmål går på om f.eks. et canon powershot (eller i lignende prisklasse) er godt nok til hvad jeg foreløbig gerne vil have det indeholder:
– er meget interesseret i at kunne tage billeder med skarpt frontfigur og sløret baggrund
– skal kunne tage skarpe billeder selvom det f.eks. er en hund i bevægelse
– skal være hurtigt til at tage billedet, så man får præcis det billede der var planen
– det skulle også meget gerne kunne tage flotte billeder i afdæmpet belysning og gerne uden at det "lyser hele rummet op" på billedet.
– skal kunne tage panorama billeder
– (ville også være rarest med et så lille kamera som muligt, men jeg vil hellere have et rigtig godt kamera end et lille et)

Eller er det kun spejlrefleks der er i stand til at rumme ovenstående?

Kunne også rigtig godt tænke mig at vide hvad det er jeg skal kigge efter i specifikationerne når jeg leder efter disse ting?

Håber i kan hjælpe mig!


jydenersej
Medlem

  Hej

  Jeg er ikke ekspert men kan varmt anbefale Canon PowerShot sx230HS el.220HS 230 er med gps og koster et par hundrede mere, dettte kamera har jeg selv og vil i min optik kunne dække en stor del af dine behov. sx 230 er bla. blevet kåret som bedste køb i test på lyd & bilde.no (priser ca. 1900-2200) på pricerunner.dk

  Et lidt billigere alternativ som jeg også ejer, kunne være sx210(ca.kr.1500) som lige er blevet nr 3 med 83% i test af kompaktkameraer i digital foto nr.6  2011 hvor panasonic Lumix DMC-TZ10 vandt med 87% så dette kunne også være etrigtig godt bud men kender ikke dette.

  Det eneste jeg tvivler på er om dit krav om skarpe billeder af ting i bevægelse og det præcise motiv kan honoreres med kompakt kamera til kr.2000 det er nok et spejlrefleks der skal til der? jeg har ikke rigtig brugt mine sxer til dette og tvivler på det er muligt. Tænk lige på hvor store kameraer/linser sportsfotografer bruger.

  Men der er masser af danske og udlandske test og beskrivelser på nettet ,så brug evt. lidt tid på dette og finder du evt kamera der kunne have din interesse så find div.tests af det. God jagt


  klander6624
  Medlem

   panorama billeder kan alle de nye kompakte kamera næsten klarer om de klarer det godt, ikke efter min mening.

   dine næste krav 

   1. flotte billeder i afdæmpet belysning.

   2. skarpe billeder selvom det f.eks. er en hund i bevægelse.

   Køb et spejlrefleks !!!!

   4. tage billeder med skarpt frontfigur og sløret baggrund. 

   det kan et kompakt godt gøre, men ikke ægte det er lavet med software og bliver ikke ordenligt.

   Mit råd spar op og skal det være bare lidt kompakt så køb Canon Powershot G1x…

   Du skal være logget ind for at fortsætte