Hjælp til køb af systemkamera med indbygget panorama funktion

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Mogens Christensen 5 år siden.
Oprettet af
PeterKofoed
Medlem

Jeg skal i arbejdsmæssig sammenhæng købe et kamera til at tage billeder af nogle ´plakater´ca 1,5 x 5 m plastret til med post-it og med håndskrevne noter på.

For at jeg kan tage et billede af hele plakaten, så er jeg nødt til at stitche flere billeder sammen til et stort billede. Jeg har brug for at denne funktion er i kameraet, da vi er flere der skal bruge det, og det derfor ikke er den rigtige løsning efterfølgende at stitche billederne sammen til et panorama billede på computeren.

Budgettet er 3.000 kr. Hvad vil I anbefale jeg køber? Der vil blive taget i mod jeres svar med kyshånd! 

Vh
Peter Kofoed


klander6624
Medlem

  tror ikke at panorama fuktionen i kamera duer til dette da det er beregnet til at tage et billede hvor man drejer lidt rundt. 

  hvis jeg skulle tage et sådan billede som du skal vil jeg bruge et alm kamera og et stativ og så flytte udstyret efter hånden som man tager billederne, og så sætte det samme på pcen

  Jeg kunne godt tænke mig at spørge om hvordan du er kommet til den konklussion, at det er en panoramafunktion du skal bruge for at tage billederne?

  Jeg er 99% sikker på at det er en forkert beslutning.

  Panoramabilleder tges normalt med fokus på uendelig, og allerede her vil jeg mene at det går galt når du skal fotografere, da du vil have kortere afstand til centrum af plakaten end til begge ender af plakaten.

  Jeg ville tage et stativ og tage 2 billeder der overlapper 10-20cm.
  Kamera på M for manual indstilling, lukketid 1/125 sek. ISO på 100, og hvidbalance på Dagslys eller blitz (prøv begge dele). Blænden indstilles på blænde 5,6-11 afhængigt af om du har kamera med indbygget blitz eller ekstren blitz. Blitzen skydes op i loftet for ikke at få hvide plamager på den plane flade.

  Tag det første billede og flyt derefter stativet sådan at det andet billede tages 100% med samme afstand til motivet.

  Læg dem sammen i Photoshop, og det bør være nemt da begge billeder vil være 100% ens belyst.

  Udfra ovennævnte kan næsten ethvet spejlreflekskamera klare opgaven.

  Held og lykke med opgaven.

   

  Venlig hilsen

  Mogens Christensen
  http://www.fotokurser.careteam.dk
  http://www.livedrive-backup.dk

  Du skal være logget ind for at fortsætte