micro 4/3 systemet

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Flemming Larsson 5 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
bjarkep68
Medlem

Er i tvivl over micro 4/3 systemet. kan det passe, at Olympus, Panasonic og Sony kan bruge hinandens objektiver, eller skal der bruges en adapter. Håber der nogen der kan hjælpe mig da der ikke syntes at findes en 25mm til mit olympus pen.

                 Hilsen BP


klander6624
Medlem

   Olympus og Panasonic kan bruge hinandes objektiver ja, Sony har vist ikke lige  micro 4/3 system 😉

  De her vil passe fint på Olyen

  http://webshop.kamerahuset.dk/product/panasonic-g-25mm-f-1-4-til-micro-4-3/

  micro4/3systemet er et af flere kamerasystemer, der minder meget om de samme producenters spejlrelfekskameraer men uden spejlet og uden optisk søger, hvorved husene kan laves væsentligt mindre. De har med enkelte undtagelser (Nikon og Pentax) samme størrelse billedechip som samme fabrikats spejlreflekskameraer. Ligesom ved spejlrefleks kan et fabrikat ikke bruge objektiver fra andre fabrikater.

  Micro-4/3, der kom først på markedet, produceres af Olympus og Panasonic og de kan anvende hinandens objektiver. Det er også det system, der idag har det klart største udvalg af objektiver. Den væsentligste forskel mellem dem er, at Olympus har billedstabilisering i huset medens Panasonic har det i objektverne.

  Sony og Samsung har deres egne systemer, Sony ligeledes med billedstabilisering i huset.

  Olympus, Panasonic og Sony har alle convertere, således at objektiver fra deres spejlreflekskameraer kan anvendes på deres spejlløse systemer, dog ikke altid med autofokus.

   

  Nikon og Pentax er ligeledes kommet med spejlløse systemer, men med en væsentlig mindre billedchip (men fortsat større end i kompaktkameraer)

  Du skal være logget ind for at fortsætte