Systemkameraer

Dette emne indeholder 8 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  klander6624 4 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
runiel88
Medlem

 

Jeg stå og skal en tur til USA og vil den forbindelse erhverve mig et kamera. Er komme frem til at det skal være et systemkamera, det store spørgsmål er så hvilket?

Jeg har selv set på:

Samsung NX300

Sony nex-5r

Håber i kan hjælpe, på forhånd tak.

Det er udmærkede kameraer, men har du overset de andre producenter af CSC'er?

Olympus og Panasonic introducerede denne klasse kameraer og har det klart største udvalg i tilbehør og objektiver.  Desuden – hvis det har betydning –  har Olympus det eneste CSC-kamera der er vejrtætnet.. 

Den sidst tilkomne (Canon) bør du glemme hurtigst muligt, ialtfald med den ene model de har præsenteret indtil nu.

Hvad er der da galt med Canon?… Canon PowerShot G15 er da et rigtig godt kamera, som også mange professionelle bruger. Jeg så (med fingrene smiley) kameraet i Elgiganten til 3333 i går, og hvis ikke det var fordi jeg i forvejen har et spejlrefleks (fra Canon), havde jeg nok købt det. 

Canon G15 er et udmærket kamera – men IKKE et systemkamera. På Systemkameraer kan du skifte objektiv. 

Canons hidtil eneste forsøg med systemkameraer er Canon EOS M, der er ca.3 gange så lang tid om autofokus som f.eks. systemkameraerne fra Olympus, Panasonic og Sony.

Nåå – det havde jeg ikke lige set 😉

Men er forskellen på systemkamera og kompaktkamera så bare, at man kan skifte objektiv på systemkameraet, og ikke på kompaktkameraet?… Jeg troede, at et kompaktamera var sådan et, som så mange har (som vist også kaldes et kommekamera)?  

Det er ikke den eneste forskel. Systemkameraerne har en væsentlig større lyssensor end kompaktkameraerne – bortset fra Nikon, så anvender de samme sensor som i samme producents spejlreflekskameraer (og NIkon 1-seriens sensor er større end i næsten alle kompaktkameraer).

Systemkameraernes billedkvalitet er således sammenlignelig med spejlrefleks-kvaliteten. Desuden kan man få en "converter", så man med fuld autofokus kan anvende objektiver fra samme poroducents spejlreflekskameraer.

En ad den væsentlige forskelle mellem CSC og Spejlrefleks er at CSC-kameraerne ikke har et spejl, der vipper op når billedet skal tages. Derved kan kameraet laves meget mindre.

Hej –

hvis jeg må blande mig, og fuldende forvirringen blush.

 Flemming har fuldstændig ret, men det er desværre bare endnu mere speget. Nogle kalder nemlig også spejlreflekskameraer for systemkameraer, fordi man kan skifte objektiv på dem. Hvis du fx. går ind på Pentax.dk, vil du se, at man her slet ikke bruger betegnelsen spejlrefleks mere, man kalder dem alle for systemkameraer.

 Så er der også nogle, der betegnes kompakte systemkameraer, det skulle være systemkameraer i en beskeden størrelse.

 I et af de senere numre af DigitalFoto (jeg husker desværre ikke præcis hvilket) kan du under 'Eksperterne svarer', læse en kort definition af de forskellige typer.

Der er faktisk mindst en type systemkameraer mere udover spejlrefleks og de spejlløse CSC-kameraer – nemlig målsøgerkameraer, en type der idag er domineret af Leica (til Leica-priser).

Det oprindelige spørgsmål nævnte kun CSC-kameraer, så jeg holdt mig til dem.


klander6624
Medlem

    Gad vide om Rune egenligt har været her siden han selv skrev noget ??

    Men hva tråden kører fint uden ham 😉

    Du skal være logget ind for at fortsætte