Billeder på skiferie

Dette emne indeholder 5 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  Linda Hergott Andersen 6 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
Janksy
Medlem

Hejsa

Jeg har netop anskaffet mig et Canon EOS 450D med 18-55 mm IS, og er heeeelt ny i "faget".

Jeg skal på skiferie snart, og overvejer at tage kameraet med på pisten et par dage, og har et par spørgsmål.

1. Så længe jeg holder kameraet fri fra sne og fugt, kan det så tage skade af kulden, hvis jeg opbevarer det i tasken, når jeg ikke tager billeder?

2. Med hvilke indstillinger opnår jeg bedste billeder i de hvide omgivelser – enten hvis der er sol eller overskyet?
Kan jeg bruge nogle af basis-zonerne (sport, landskab osv), auto – eller er det bedre at "programmere" en selv?

På forhånd tak 🙂

Hej Jan

Ad 1)  At du opbevarer kameraet i tasken, når du ikke bruger det, kan jeg ikke se noget galt i.  Når jeg tager ud i frostvejr for at fotografere, har jeg altid én pose med, der har genlukningslås, hvor jeg kommer kameraet i, inden jeg går ind når jeg kommer hjem. Det gør jeg for at kameraet kan akklimatisere sig langsomt når det kommer ind i varmen igen. Når du tager kameraet fra kulden og ind i varmen vil der kunne dannes fugt i kamereaet. Tager du så kameraet ud igen i kulden før fugten er væk, kan du risikere at der dannes isklumper i kameraet. Rådet og forklaringen fik jeg for ét par år siden og jeg har ikke oplevet isklumper i mit kamera. Om det gør nogen forskel med posen eller ej ved jeg ikke, men jeg har ikke tænkt at afprøve det.

Håber du kan bruge rådet.

Mvh

Jørgen


Anonym

  Hvad er en genlukningslås?

   

  Det er sådan en hér: http://en.wikipedia.org/wiki/Zipper_storage_bag (som jeg faktisk ikke aner, hvad hedder på dansk). Man kan også få nogle mere professionelle nogle, men de er garanteret ret dyre 😉

   

  Ift. at tage billeder i sne afhænger det meget af, hvad du gerne vil tage billeder af: Hvis du f.eks. gerne vil tage et billede af en person på baggrund af et snelandskab, så prøv at lave en spotmåling på vedkommende ansigt og overeksponer en smule. Men prøv dig frem med de forskelle programmer 🙂 Hvis de så ikke giver nogle acceptable resultater, må du sætte kameraet på en af programmerne, hvor du selv kan styre nogle parametre.

   

  Noget helt andet er, at du kan risikere at billederne får nogle blå toner, hvor du ikke kan se det i virkeligheden. Det skyldes uv-stråler, der reflekteres af sneen og bliver værre, jo højere oppe, du er. Du kan forsøge at fikse det i Photoshop e.l., men hvis du kan finde et billigt et, er det en god idé at sætte et uv-filter på objektivet. Så sparer du nogle kedelige timer foran computeren 🙂

  Hej igen.

  Martin, tak for at du svarer vedr. posen. 

  Måske var det forkert at kalde det for genlukningslås, når det egentlig bare er genluk/lynlås.

  Prøv at se denne side :http://www.pack2.dk/poser-folier-og-saekke-180/lynlaasposer-38/ 

   

  Mvh

  Jørgen

   

  Jeg ved det er lidt sent til skiferie i år…. men her kommer min erfaring.

  Jeg er også forholdvist nybegynder, har haft mit canon EOS 450D i 2 år. Jeg har haft det med på begge mine skiferier i denne periode, hvilket der er kommet nogle super sjove billeder ud af.

  Jeg sørger for at indstille AF-tilstanden på AI SERVO, således at autofokus heletiden indstilles, så er der størst chance for skarpe billeder. Dernæst indstiller jeg en fast ISO, da jeg syntes auto-ISO ofte bliver for høj, især hvis man kommer til at stå i skygge.

  Hvilket bringer mig frem til næste punkt, som har voldt mig en del vanskeligheder; at placere sig så jeg kan skyde i sol….

  Jeg har haft rigtig meget glæde af mit 70-200 mm objektiv til disse billeder, fordi jegkan fange folk langt væk på pisten og stadig tage billeder forholdvist tæt på.

  På skituren benytter jeg min pistoltaske, den sidder godt på ryggen, og er nem at svinge om foran i lifterne. Men det er klart at jeg løber en smule mere konservativt på ski, med kameraret på ryggen.

  God tursmiley

  exif | Aperture: f/14 | Camera: Canon Canon EOS 450D | Exposure time: 1/160 | Focal length: 70 mm | ISO: 200 | White balance: 1

  Du skal være logget ind for at fortsætte