Digital Nikon Spejlrefleks

Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Mogens Jørgensen 6 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
Michael Jensen
Medlem

Så er tiden kommet til at jeg gerne vil have mig et fornuftigt digital spejlrefleks kamera,

Jeg har valget mellem en Sprit ny Nikon D90 eller en Lettere brugt Nikon D300s, ( har taget 11.000 billeder ) er der noget jeg skal være opmærksom på ved dette?.  Begge kameraer er fundet hos Vefa-Foto,

Jeg har fundet mange fordele ved D300s, men er itvivl om det når den er brugt..

 

Håber på nogen kan hjælpe mig med svar, smiley

 

Michael J


benthans
Medlem

  Har selv købt og anvendt Nikon D90 i 2 år og er meget tilfreds smiley

  Prøv at kigge på http://www.DxOMark.com, der er en yderst seriøs hjemmeside for bedømmelse af kameraer og optik. Nikon D90 er placeret som nr. 24 med en score på 73, og Nikon D300S er placeret som nr. 32 med en score på 70. Held og lykke med din nye D90! 

  Bent

  Hej Bent,

   

  Jeg har kigget lidt på hjemmesiden, og har selv førhen anvendt D70s, så D90 kunne sagtens være en mulighed for mig, dog ligger D300s og D90 slet ikke i samme klasse så syntes ikke helt disse 2 kan sammenlignes,

   

  Michael J


  benthans
  Medlem

   Hej Michael,

   Hvad mener du med klasse, når produktet: "Det endelige billede" – efter min opfattelse – må være det afgørende! Som du sikkert selv har set på hjemmesiden, er D70S placeret som nr. 118, så jeg forstår ikke helt, hvad du går efter, når du skal bedømme kameraet før eventuel anskaffelse.

   Bentwink

   Hej Michael,

   Mange har haft glæde af Nikons D90 i årenes løb, men modellen nærmer sig sidste salgsdato. Det ny D5100 giver mere for pengene (og er ikke dyrere).

   D5100 mangler dog autofokusmotor i kamerahuset. I praksis betyder det, at der skal være motor i objektiverne (AF-S objektiver). Dvs. at lidt ældre AF linser, som kan være af meget høj kvalitet (og endda lidt billigere) ikke duer. De gode gamle D90 og D300(s) kamerahuse har denne motor.

   Pålidelige folk oplyser, at D90 giver (mindst) samme billedkvalitet som mit eget D300.

   Held og lykke, Mogens

   PS. I første version af dette indlæg beskyldte jeg det gode D90 for at mangle autofokusmotor i huset. Sorry.

   Du skal være logget ind for at fortsætte