Efterbehandling af billeder i selve kameraet

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Anne Have 5 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
Anne Have
Medlem

Hej

Jeg har et Nikon D300s og er i tvivl om, hvorvidt  efterbehandlingen af billederne i selve kameraet er en fordel, eller om man skal bruge div. software – Photoshop, Lightroom e.lign.

Jeg sprøg bl.a. fordi at man kan benytte funktion D-light som efterbehandling.

Jeg synes egentlig også, at jeg har problemer med farvetemperaturen i forhold til mit gl. Nikon D200. Personligt var jeg meget begejstret for D200 og synes, at D300 har et koldere farvespektra – så hvis der er nogen, der har en løsning på det, er jeg også meget interesseret i at høre om det?

Men for at vende tilbage til efterbehandlingen, så har jeg haft held med at ændre farvetemperaturen i efterbehandlingen.

Jeg er derfor i tvivl om, hvor vidt det er en god ide at benytte kameraets efterbehandlingsfunktion, eller om jeg bare skal holde mig til mit pc-software?

Mvh

Anne

Hej Anne.

Der er mange meninger om dit emne men her er min mening.

Jeg synes ikke du skal efterbehandle i kameraet, du har ikke styr over hvad der sker, og skærmen er alt for lille til at se hvad der egentligt sker. efterbehandler du i f.eks. Photoshop eller lign, har du fuld styr over processen, du skal nemlig husk at hver gang du gemmer noget (både i kamera og i billedbehandlingsprogrammet) mister du data.
Alternativt kan du gøre som jeg oftest gør, tager billeder med indstillingen "RAW & JPG". Når du har en RAW fil, har du den fulde kvalitet dit kamera kan optage med. Er :JPG billedet ikke i orden, kan du åbne den tilsvarende .RAW fil og redde bileldet hjem.

God fornøjelse med det, og husk nu på at hvis DU er helt tilfreds med at redigere i kameraet med "Active D-lightning" så er det det rigtige for dig…

Hilsen

Mogens Christensen
http://www.fotokurser.careteam.dk
http://www.livedrive-backup.dk


Anne Have
Medlem

    Hej Mogens

    Tak for dit svar, det opklarede en del. Mit spørgsmål gik nemlig på, om man havde andre fordele ved at redigere i kameraet, men hvis man kan opnå samme resultat med pc-software er dette rigeligt for mig.

    Hilsen

    Anne

    Du skal være logget ind for at fortsætte