Første spejrefleks kamera

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Ølstykke Foto 6 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
Mats Fedderse´n
Medlem

Hey alle. Jeg står og skal købe mit første spejlreflekskamera og jeg prøver at finde rundt i junglen 🙂 Jeg har forhørt mig forskellige steder og igår fik jeg at vide at den helt store forskel på et spejlrefleks fra 2600 kr og på et til 5000 kr er at de "dyre" kan optage video i hd. Jeg ved at jeg ikke kommer til at bruge videofunktionen så min plan er egentlig at købe et forholdsvis billigt spejlrefleks 2500 kr og så måske investere i et ekstra objektiv.

Men hvordan ser i på det.

Skal siges at jeg er i begynder fasen af købsperioden så vil nok bruge en måneds tid på at samle info. Men kom gerne med gode råd.

Hej Mats,

se evt. mit svar til "Nikon vs. Sony" http://digitalfotoonline.dk/forum/spejlreflekskameraer/nikon-vs-sony

Lidt det samme til dig.

Læs evt. også på denne side fra USA http://www.kenrockwell.com

Han skriver kort fortalt, at glem alt om pixel og iso, det er mere dig som skal lære at tage billeder 🙂 og han er ikke så meget for eller imod det ene mærke frem for det andet.

Faktorer der spiller ind for mig:

– mit budget for kamera, hvor meget vil jeg ofre i alt

– spar hellere lidt på huset og brug lidt mere på objektiver og andet tilbehør.

– hvad regner jeg med at bruge det til, nogle er gode en ting andre til noget andet.

– vælg et mærke hvor der findes meget tilbehør til og ikke kun fra eget mærke, f.eks. objektiver til kameraet, laves de af andre end producenten selv, men af andre Sigma/Tamron o.s.v.

Hvis du ingenting har, ville jeg vælge de helt billige modeller og bruge mine penge på udstyr til kameraet, f.eks. flash og objektiver. Senere kan man altid købe en størrere model indenfor samme mærke og genbruge sine ting.

Men husk, man bliver meget loyal over for sit mærke jo mere udstyr man får, så det skal føles rigtigt fra start.

Nu har jeg selv efterhånden fået en del udstyr og vil ikke skifte mærke, uden jeg skal 25.000 på diverse objektiver, flash etc.

Du skal være logget ind for at fortsætte