Fra Panasonic TZ10 til Spejl eller…

Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  steenmeyer 2 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
Scxoobs
Medlem

Hejsa foto-genier.. 

Jeg vil høre om der er nogle kloge folk, som kan råde og vejlede en "rookie". 

Jeg har haft digital kamera i mange år. (Fra Pana TZ3 til TZ10 serien)
Overvejer dog nu, at prøve en spejlrefleks til en forandring, da jeg så vil benytte mit TZ10 som fast undervandskamera.

Var en Japan Foto og blev anbefalet noget nyt nyt nyt åbenbart, nu uden spejl.
Det skulle være en Nikon J5, Canon M3 eller Sony A6000.

Mit forbrug ligger som værende "normalt forbrug", altså ferier, fødselsdag osv.

Jeg er ikke ude og udforske naturen som sådan med 10.000vis af billeder, hvilket kræve et kæmpe zoom objektiv, men en 18-55mm linse er vist et minimum, hvis jeg har forstået korrekt.

Jeg håber at kunne høre fra Jer, hvad og hvilket jeg skal gå efter.
Mit budget ligger vel omkring 5.000 more or less. :D 

Michael


hebca
Participant

  Hej

  Det, du er blevet anbefalet  at købe, er et såkaldt systemkamera. Det kan næsten det samme som et spejlrefleks, og har bl.a. udskifteligt objektiv. Ud over de nævnte laver også både Olympus og Pentax udmærkede systemkameraer (dem har Japan Foto nok ikke anbefalet fordi de ikke forhandler demwink). Meeen… hvis du vil ofre 5.000+, var det måske nok en ide at overveje et spejlrefleks, da det har en lidt større sensor=lidt bedre billede selv om systemkameraerne også er ganske fortræffelige.

   Ang. objektiv, så er 18-55 mm helt standard og følger normalt  med et spejlrefleks i et kit. Men du må regne med at skulle supplere det, da de normalt er mere billige end gode.

  Vh  Henning


  Scxoobs
  Medlem

   Hej Henning,

   Mange tak for input. 

   Hvilket spejl vil du så anbefale og evt. objektiv?

   Michael


   hebca
   Participant

    Hej igen

    De mest udbredte kameramærker er Canon og Nikon. Men det betyder ikke, at de er bedre end andre, bare mere populære.

    Selv bruger jeg Pentax, som er et fortræffeligt kamera og både kvalitetsmæssigt og udstyrsmæssigt fuldt på højde med de andre, måske endda en smule bedre til prisen. Et minus ved dem kan dog være, at det ikke er mange forhandlere, der har dem på hylderne, men bor du i Kbh. eller Aarhus er det intet problem. Du kan se en liste over forhandlere på pentax.dk. På min hjemmeside kan du se billeder taget udelukkende med Pentax.

    Men hvis du køber et kamera til en bestemt pris, er det såmænd lige meget, hvilket mærke det er, du vil ikke kunne se forskel på billederne. Men du skal også se på brugervenligheden, hvordan ligger kameraet i hånden, er knapper og hjul logisk placeret og nemme at betjene osv.

    Ang. objektiv får du sikkert et 18-55 mm med næsten gratis. Du sparer måske 300kr ved at købe huset alene, og objektivet kan sagtens bruges som allround til en begyndelse. Hvad du evt senere skal supplere med kommer helt an på behov og pengepung.

    Vh  Henning

    http://www.fotofusker.dk


    steenmeyer
    Medlem

     Det lyder ikke som om du er sådan super-fotograf, da du skriver at det er ferier, fødseldage etc. Men skal det være med eller uden spejl – er ikke så let i dag, da mange systemkameraer uden spejl tager glimrende billeder.
     Spejl-kameraer er oftest større og tungere en dem uden spejl, og til ferier er det jo dejligt at det ikke får en til at gå foroverbøjet hele tiden. Skal man optage video – er dem UDEN spejl ofte at foretrække, selv om spejl-kameraerne laver mange ændringer, så de er ved at komme med.
     Til det forbrug du beskriver, så ville jeg tro at a6000 var et glimrende valg. Ved sports-optagelser hvor man skal tage hurtige billeder efter hinanden er de spejlløse som regel hurtigere (med mindre man er oppe i de helt dyre spejl-kameraer til 30.000 eller mere), Sådan kunne man blive ved.
     Jeg ville umiddelbart tro, at du med dit beskrevne behov vil blive gladest for et lettere og her spejlløst kamera.

     Du skal være logget ind for at fortsætte