Fuldstændig ny på fotofronten, hjælp?

Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Jens Bladt 5 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
René Lund
Medlem

Vi vil gerne ud og invistere i noget ordenlig kamera, og gerne gå lidt mere op i det når vi er på tur, ferie m.m.

Jeg har pt. kig på et Nikon D5100, hvor man ved Elgiganten lige nu kan få et Nikon D5100 til lige knap 4700,- kroner. Men man kan dog også få et andet tilbud, hvor der følger 55-200mm objektiv med blandt andet. Jeg vil mest af alt bare gerne hører, om de ekstra par tusinde er givet godt ud ved at få et ekstra objektiv med?

Vi tager mange billeder af vores hunde, og jeg selv elsker billeder af bygninger(også lidt film-klip), hvor min kæreste er mest til naturfotos.

Det skal siges, jeg INGEN forstand har på alt det med spejlrefleks. Så I har hermed fornøjelsen af at snakke til en komplet tosse hvad det angår. 😉

Er selvfølgelig lyttende til hvis mit valg af kamera, er helt ved siden af.


klander6624
Medlem

  Dit valg er ikke ved siden af kik evt på dette

  http://webshop.kamerahuset.dk/product/nikon-d5100-m-18-55mm-vr-55-300mm-vr-vba310k004/

  der er der et 55-300 mm med istedet.

  Eller et Nikon D3100 med det samme kit men i sparer en del kr, og som nybegynder er 3100 mere end rigeligt, i vil sikkert ikke kunne se forskel på billederne

  http://webshop.kamerahuset.dk/product/nikon-d3100-m-18-55-vr-55-300mm-vr-vba280k005/


  FotoNiss
  Medlem

   Kameraerne er ikke noget dårlig valg, men ved billeder af hunde, vil jeg anbefale et objektiv der er tættere på motivet, fx 

    

   18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S VR DX Zoom-Nikkor

   eller

    

   18-135mm f/3.5-5.6 ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor

   /Allan


   Jens Bladt
   Medlem

    Det er svært at svare, ud fra de sparsomme oplysninger.

    TIl ferie og tur billeder er et amatør eller semiproffessionelt kamera sikkert det rigtige. Dvs. kamerahuse i 5000 kroners klassen. Lad din fotohandler råde dig – han kan hurtigt spørge sig ind til hvad du har brug for. Selv bruger jeg Pentax, da de giver virkeligt meget for pengene. De store mærker som Nikon og Canon er bedst til de helt professionelle kameraer i 20.000-40.000 klassen. Det har de færresete fritidsfotgrafer brug for. Men Pentax er faktisk bedre i den semiprofessionelle ende efter min mening.

    Hvad objektiver angår kan du næsten kun købe for billigt. Det jeg mener er at dine billeder aldrig bliver bedre end det glas lyset skal passere. Derfor skal du købe det bedste du overhovedet har råd til. Kamerahuset vil du typisk skifte ud hvert andet eller tredje år, når nyere teknologi banker på. Men glassene beholder du, hvis de er gode. Et godt objektiv kan sagtens holde i både 20 og 30 år. Gå ikke på kompromis her. Læs tests – mærket er ingen garanti for skarphed eller kontrast, refleksioner m.v. Alle fabriksmærker laver gode og mindre gode objektiver. Køb det bedste med det samme – det er billigst i længden. Og livet kan jo ikke "tages om", vel? Husk at objektiverne er det dyreste. Et hus koster måske 5 eller 10 tusinde kroner. Det koster objektiverne også – altså pr. stk.     Et godt fotoudstyr omfatter måske 5-10 objektiver – så det løber op. Men du behøver ikke det hele med det samme. Spild ikke penge på billige kit-objektier eller "gode tilbud". Læs tests – f.eks. på photodo. Og køb det bedste du har råd til. Husk at største blænde helst skal være 2.8 eller bedre (dvs. 1.4, 1.8, 2.0). Glem sommerferie objektiver med størsteblænde 4 eller 5.6 – de duer kun udendørs og i solskin. Dem fortryder du.

    PS: Jeg har nok 50 objektiver. De fleste af dem med størsteblænde dårligere end 2.8 bruger jeg faktisk aldrig. De samler bare støv. Det er dem fra 5.000 – 30.000 kr jeg bruger.

     

    MVH

    Jens

    http://www.planfoto.dk

    Du skal være logget ind for at fortsætte