Hasselblad linse på D90 – helt zoomet ind?

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Flemming Larsson 6 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
JOHNJOHN77
Medlem

 

Jeg har lige monteret den brugte Hasselblad 150mm f4 Zeiss Sonnar C Lens jeg har købt, på min D90 body, med en Nikon/Hasselblad adapter! 
problemet er dog, at billedet er voldsomt zoomet ind, hvilket ikke giver mening, det kan simpelthen ikke zoome ud. Hvis jeg sigter mod en lille blomst der står 1 meter foran mig, viser billedet en lille del af et lille blad fra blomsten (hvor billedet burde vise en lille blomst centreret, – meget sløret også, og den kan ikke zoome ud! :-/ hvis jeg skyder mod noget der er 30-40 meter væk (eks. et træ) er den selvfølgelig stadig zoomet ind, så man f.eks. kun kan se trækronen, men dog er billedet superskarpt og meget flot, som man kunne forvente af en hasselblad…
 
Kan den zoomes ud anybody?

Dit Hasselblad-objektiv er IKKE et zoom-objektiv, så du kan hverken zoome ind eller ud. Brændvidden er konstant 150mm, svarende til 225mm når der korrigeres for cropfaktoren på dit kamera.

Korteste fokus-afstand er efter hvad jeg kunne finde på nettet på 1400mm – hvilket helt sikkert er årsagen til det slørede billede af blomsten.

Dit Hasselblad-objektiv er antagelig et godt teleobjektiv (jeg har ikke fundet nogle brugerreviews), men det er IKKE et macroobjektiv og kan som anført kun fokusere skarpt på motiver mindst 1,4m væk.

Du skal være logget ind for at fortsætte