Hvad gør jeg galt

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  garbul 4 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
garbul
Medlem

enlightenedHar brug får et godt råd. Har nu fået mig et gedint udstyr efter at ave læst en del og skævet til budget kontoen med lukket øjne. Nikon D600-speedlight910- objektiv 28-300 mm f/5,6 0g et macro 105mm f/2,8 begge vr.og et stativ. Og jeg har taget mere end 2000 billeder. Marco er helt ny og her kommer min udfordring. Jeg syntes ikke jeg kan tage et billed tæt på en eks. Blomst hvor hele blomsterhovedet er skarpt- har prøvet forskellige afstande- forskellige indstillinger med og uden flash.men er ikke tilfreds.  Hvad er det jeg gør forkert eller ikke ved. Jeg er meget  lidt vidende om teknik. Men helt vild med at tage billeder og jeg vil lære det. Et kursus for dummies er måske det svar det ligger lige til højrebenet? Håber der en der kan give mig et simpelt råd eller henvisning til video eller online lektion om macro. På forhånd tak. 

Eksempel på blomst med Marco.

Det er nok den "effekt", der hedder skarphedsdybde. Når du fokuserer, vil det du fokuserer på være skarpt, men kun et begrænset område tættere på og længere væk vil være skarpt.

Skarphedsdybdens størrelse afhænger af blændeværdi, brændvidde og afstand. Jo større blændeåbning (lavere blændetal), længere brændvidde og kortere afstand, jo mindre skarphedsdybde.

Hvis jeg bruger et af mine objektiver med største blænde-åbning (lavest mulige blændetal), længste brændvidde og korteste afstand objektivet kan fokusere på, er dybdeskarpheden kun nogle på mm. En reel udfordring ved ved macrofoto.

Så – prøv at bruge dit macro-objektiv med en større blænde-værdi (mindre åbning) end 2.8 og sammenlign skarpheden.

Iøvrigt findes der programmer, hvor man kan tage fotos af samme motiv med forskellig fokus og "lægge de skarpe dele sammen" til et foto hvor det hele er skarpt. Jeg meneer at huske navnet "Hedlicon Focus" som et af dem.


garbul
Medlem

    Mage tak Flemming. Jeg øver og øver og så håber jeg at jeg knækker koden. Det her billede er blot beskåret og er en lille bitte nullermand under min kurvestol og det er virker lidt mere efter hensigten. Det kunne minde lidt om en edderkop.

    Du skal være logget ind for at fortsætte