Hvilket kamera skal jeg have?

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Flemming Larsson 6 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
Nicolai Ellitsgaard Pedersen
Medlem

Godaften der ude..

Skal ud og have et nyt kamera og jeg har besluttet mig for at jeg vil have noget ordentligt denne gang.

Mit sidste kamera var et sony DSC-W210. Og det var da os et meget godt kamera. Men nu søger jeg noget helt andet, skal have mig et spejlreflekskamera..Kameraet skal kunne tag nogle skarpe close-up billeder af f.eks Mad og blomster. Det skal os kunne tage nogle skarpe natur billeder og skarpe billeder af forskelligt arkitektur inde i f.eks templer og andre halvt mørke lokaler.

Skal os kunne tag gode billeder om natten når der er meget eller helt mørkt. Det skal kunne tag billeder med det samme når jeg trykker af, og os gerne kunne tag mange billeder i træk, hvis jeg f.eks vil tag et billede af en fugl der letter? Dets zoom må meget gerne være godt os.Filmoptagelse, er ikke sindssygt vigtigt. Men fint nok hvis det kan. 

Med hensyn til størrelse til kameraet, skal det være et jeg kan have med når jeg er ud at rejse ( Rejser primært med rygsæk som backpacker). Det behøver ikke ku være i lommen men bare måske i en mavebælte ting ?Med hensyn til pris er jeg på helt bar bund. Men vil jo gerne have noget ordentlig så kan det fås til 5-6000 kr. ?
Hvad skal jeg have af ekstra udstyr til ekstra zoom og sådan? 

Har på et tidspunkt fået anbefalet de her:
Canon EOS 550D M/18-55mm
Canon EOS450D med 18-55IS og 55-250IS. 

På forhånd tak..

Mvh.
Nicolai

Til dine ønsker er fabrikatet næsten ligegyldigt (i praksis er der 5 producenter), Canon-ejere vil anbefale Canon, Nikon-ejere vil anbefale Nikon etc., men ALLE spejlreflekskameraer kan tage skarpe og gode billeder, så prøv at holde på forskellige fabrikater og find et, der passer til DIN hånd og hvor knapperne passer til DINE fingre.

Angående resten, så er det et spørgsmål om hvilken optik du skal have udover kitobjektivet. Til skarpe close-up billeder vil et macroobjektiv være bedst (de er normalt IKKE zooms), til billeder i "halvmørke lokaler" vil et meget lysstærkt objektiv være bedst (og her er zooms MEGET dyrere og tungere end objektiver med fast brændsvidde). Det kan naturligvis hjælpe at anvende meget høj ISO-værdi (og på det område er Nikon lidt bedre end Canon).

Du skal være logget ind for at fortsætte