Hvilket objektiv til Pentax?

Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Jens Bladt 5 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
Henning Borello Carlsen
Medlem

 Jeg har købt et Pentax K-7 med et 'billigt' 18-55 mm kit-objektiv, der absolut ikke har knivskarpe billeder som sin spidskompetence, så jeg må nok investere i et bedre, men hvilket?

 Min fotohandler holder på, at det skal være et originalt Pentax, meeen jeg mener godt, det kan være et andet mærke.

 Har nogen et godt forslag, eller måske ligefrem et til salg?

Mvh  Henning


knerk-e9a3ed328d
Participant

  Prøv at kigge her

  http://www.photozone.de/reviews 

  Da jeg ikke ved hvad du skal bruge dit kamera til,skal du lige

  kigge her,der er mange muligheder

  Det der med at det skal være et originalt Pentax objektiv er noget sludder, det er da vist mere noget han siger for at kunne score kassen.

  Ikke at Pentax objektiverne ikke er gode, men der findes så sandelig mange alternativer.

  Det fede ved Pentax er at der er et hav af gamle objektiver som er fuldt funktionsduelige på Pentax's DSLR, så jeg vil anbefale dig at lede efter brugte objektiver på DBA og Gul&Gratis.

  Jeg har selv fundet flere objektiver til stort set ingen penge, selv om man tit og ofte er nødt til at tage et gammel spejlreflekskamera med som så kan lægges over i rodebunken.

  Sidst var jeg f.eks heldig at finde en 24mm f2.8 Sigma for 300 kr, hvilket må siges at være et fund.

  Så kig på disse sites, og hvis der så er et objektiv der ser interessant ud, så Google det og find anmeldelser.


  Jens Bladt
  Medlem

   Det gælder ikke kun Pentax – KIT objektiver er ikke de skarpeste i skuffen, men ofte great value for money – dvs. de er gode til prisen, men ikke det bedste mærket kan præstere. Selv bruger jeg flest originale Pentax objektiver – f.eks. er dem med et LIMITED stempel eller et FA* af fremragende kvalitet – og helt på højde med de store mærkers objektiver. Ellers leverer mærker som sigma, tamron og tokina fine alternativer til de originale – og dem er der god brug for da Pentax' objektivprogram ikke er imponerende stort. Selv bruger jeg en SIGMA EX 10-20 mm som standardobjektiv – sammen med en Tamron 2.8 28-75mm. Begge er fremragende glas. Jeg kan varmt anbefale disse fire Limited objektiver fra Pentax: 21mm, 31 mm, 43mm og 77mm. Husk – det er ofte glasset der er det vigtigste, næst efter fotografen.

    

   Vedhæftet foro taget med Sigma EX 10-15mm

    

   MVH

   Jens Bladt

   Planfoto.dk

   exif | Aperture: f/5.6 | Camera: PENTAX PENTAX K-01 | Exposure compensation: 0.7 | Exposure time: 1/100 | Focal length: 10 mm | ISO: 100

   Du skal være logget ind for at fortsætte