Kamera til ferie?

Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  hebca 2 år, 1 måned siden.
Oprettet af
Nicolevange
Medlem

Hej! 

 

Jeg skal ud og rejse og er i den forbindelse igang med at lede efter et kamera! Jeg har absolut ingen forstand på kameraer overhovedet og søger derfor hjælp her… Hvad er det vigtigt jeg kigger efter når jeg leder efter et godt kamera. Som både skal kunne tage gode billeder og optage i god kvalitet.. Jeg har et budget på omk. 4000 kr for hele herligheden… Håber i kan guide mig 🙂


Nicolevange
Medlem

  Helst et kompakt systemkamera.. Hvis ikke det findes i ligeså god kvalitet som spejlrefleks,  tager jeg også imod fif om dem 🙂


  myrgjorf
  Medlem

   Hej Nicole. Det er svært at give dig det rigtige svar, da det kommer an på så mange ting. Primært dine ambitioner, hvilke slags foto du vil tage og hvor meget tid du vil bruge på at lære at fotografere. Men også på hvor meget vægt du vil have med på rejsen og hvor mange penge du vil bruge i fremtiden.
   Du nævner vist 3 forskellige kameratyper: kompakt, systemkamera og spejlrefleks.
   Hvis du vil have et kompakt rejsekamera, så bør du se på en af Sony RX 100 varianterne, da de har den bedste sensor, god optik og rigtig god billedkvalitet og videokvalitet i forhold til de fleste andre kompaktkameraer. RX 100 ii er inden for dit budget, mens RX 100 iii er lidt over. Canon har for nylig fået et par kompaktkameraer i samme kvalitet: PowerShot G7 X og PowerShot G9 X. De er begge inden for dit budget.

   Jeg har ikke så meget viden om systemkameraer, så her må andre råde dig. De fylder dog noget mere end kompaktkameraerne og giver mest mening, hvis du planlægger at købe flere objektiver i fremtiden.

   Jeg og min hustru plejer at slæbe mindst et spejlrefleks med hver på rejser sammen med nogle forskellige objektiver. Det er tungt og det fylder! (og koster) Men det giver også nogle flere muligheder, når man har lært at bruge det. Vi har ofte glæde at det lille Sony RX 100, som kan ligge i en lomme og tager gode billeder.

   Det er svært at give et godt bud på et spejlrefleks, som både kan tage gode billeder og video (med autofokus) inden for dit budget. Canon 70D med 18-135 mm STM objektiv er godt og fleksibelt og kan begge dele, men er meget over dit budget. Jeg har dog svært ved at anbefale mindre.

   Jeg håber, at der kommer andre bud på hvad du kan have glæde af, især inden for systemkameraer.

   Hilsen Bjarne


   hebca
   Participant

    Hej Nicole

    Der ER faktisk kameraer, der kaldes kompakte systemkameraer, men det er bare systemkameraer, der er 'presset' lidt sammen, så de ikke fylder så meget.

     Vil du ka et kontant svar, vil jeg sige: Systemkamera, så er Olympus et godt valg – tal med en fotohandler om det, Olympus har nemlig flere modeller. Spejlrefleks, så vil et Pentax K-50 være et godt valg inden for dit budget.

    Kig evt. forbi min hjemmeside, hvor jeg skriver lidt om de forskellige kameratyper. Og så kunne det da være sjovt, hvis du her på sitet fortæller os, hvad du beslutter.

    Hilsen  Henning

    http://www.fotofusker.dk

     

    Du skal være logget ind for at fortsætte