Kan ikke kopiere billeder fra PC til kamera

Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  ISO100 3 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
Christian Hagelskjær
Medlem

Hej, jeg har et problem med at kopiere billeder fra PC og tilbage på SD kortet i mit Nikon D7100. Når jeg har taget en serie billeder, plejer jeg at se dem på TV via et HDMI kabel, da det giver en flot fremvisning. Efterfølgende gemmer jeg billederne på min PC og sletter dem i kameraet ved at formattere kortet.

Hvis jeg senere vil lægge billederne ind på kameraets SD kort, kommer problemet: Det kan overhovedet ikke lade sig gøre via USB-kablet. Nikon Support siger, at det skyldes transfer protokollen, der tilsyneladende kun er 1-vejskommunikation.

Det kan nogle gange lade sig gøre at kopiere enkelte billeder og videoklip ind på SD kortet via computerens kortlæser, men for det meste går det galt og computeren er tæt på at crashe. Hvis det undtagelsesvis lader sig gøre at kopiere et videoklip tilbage på SD kortet, kan kameraet ikke læse klippet og siger, at kortet er tomt, selv om klippet kan afspilles fra kortet via PCen.

Jeg vil blive meget glad, hvis nogen har en forklaring på dette noget mærkelige problem. Nikon support kommer med nogle vage forklaringer, der ikke giver mening eller afhjælper problemet.

Venlig hilsen Christian Hagelskjær


ISO100
Medlem

  Hvorfor vil du lægge billeder tilbage på kortet? 

  Jeg vil lægge billederne på SD kortet for at kunne vise dem på en stor TV skærm med fuld HD-opløsning via HDMI kablet. Det giver meget flottere billeder, end min computerskærm kan præstere. Det kan med det udstyr, jeg har til rådighed, kun lade sig gøre via kameraet. Og det burde i princippet ikke give problemer. Men praksis viser noget andet. Det pudsige er, at jeg testede samme procedure med et Canon compactkamera. Resultatet var her lige så nedslående. Jeg havde tidligere et Nikon D70s, hvor jeg ikke stødte på problemet. Så jeg synes, at det hele ser en smule mystisk ud.

  Men måske kan det ligge i formatteringen af kortet, idet jeg altid sletter billederne på kortet ved at lade kameraet formattere det. Måske kunne jeg nøjes med kun at slette billederne for at beholde de oprindelige mapper, kameraet har oprettet på kortet.


  ISO100
  Medlem

   Ja, du kan da prøve med at slette i stedet for at formatere.  

   Du kan også overveje en eller anden form for hjemmenetværk ex. med en Apple tvboks (koster ca. 700 kr.) Så slipper du for alt besværet med at hive billeder ud og ind af dit kort. Boksen kobler du til dit tv via en af hdmi-indgangene. Du skal også bruge en flickr-konto (evt. via Yahoo)som du opretter fra din pc (et abonnement koster 130 kr for 1 år). Du vil herefter have adgang til din flickr-konto fra appletv. Så er det bare at uploade dine pletskud til flickr. På appletv kan du styre billedfremvisning. Som sidegevinst kan du herefter på dit tv se youtube, netflix (betalingskanal), downloade film og musik o.m.m. Og så har du med din flickr-konto adgang til dine uploadede billeder via din smartphone, tablet eller anden computer hvor end du nu befinder dig i verden. Og når du først er i gang er det dejlig nemt. 

   Beklager jeg ikke kan hjælpe dig med det andet. 

   mvh, Carsten

    

   Jeg takker for dit velmente svar, der sikkert fungerer rigtig fint. Det er nok lige i overkanten til mit behov.

   Jeg har i mellemtiden leget lidt problematikken og nøjes nu med at slette i stedet for at formattere. Det viser sig så, at det kun er nogle bestemte tidligere videoklip, der giver problemer. Så måske er disse videoklip fejlbehæftede.Det har før hørt om.

   Venlig hilsen

   Christian


   ISO100
   Medlem

    Fint nok – vi lever jo heldigvis i et frit land. Skulle du få mod på alternativet er det aldrig for sent. Flickr.com er helt sikkert et besøg værd.

    mvh

    Karsten

    Du skal være logget ind for at fortsætte