Køb af dslr-kamera

Dette emne indeholder 4 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  Eva Karlsen 6 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
Eva Karlsen
Medlem

Jeg regner med at skulle købe et dslr-kamera lige efter nytår og er allerede nu ved at undersøge på nettet m.h.t. mærke, pris, objektiver m.m. 

Jeg har p.t. et Canon Powershot SX200 is, som egentlig skulle være et udemærket kamera, men jeg er ikke helt tilfreds med billederne (specielt dem der er taget indendørs, da rigtig mange af dem er uskarpe og har de forkerte farver).

Det nye dslr-kamera skal jeg bruge til bl.a. indendørs- og portrætfotografering, min kat og evt. på katteudstillinger, ferie- og lidt landskabsfotografering.

Jeg har for 15-20 år siden fotograferet med spejlrefleks, så det tekniske er ikke fuldstændig volapyk for mig, men skal sikkert genopfriskes. Af alle de kameraer jeg har set og læst om den sidste tid, er jeg nået frem til 2 som jeg er interesseret i. Det ene er Canon 550D (kun hus) og Canon 60D (også kun hus), men er i tvivl om det sidste, da jeg har små hænder og korte finge, så det bliver måske for stort. Prisen spiller selvfølgelig også ind, da det er et par tusinde dyrere. Jeg vil ikke købe med kit-objektivet, da jeg jo skal bruge noget mere lysstærkt. Ville egentlig gerne have Canon EF-S 17-55mm F2.8 IS USM, men den er måske for drabelig på 550D'eren og også dyr. Havde evt. tænkt på Tamron SP AF 17-50mm F2.8 VC + evt. Canon EF-S 50mm f1.4 som jeg jo faktisk kan få for næsten samme pris som den originale Canon zoom. Min smertegrænse m.h.t. pris var faktisk 8000 kr, men ved godt, at det nok kommer op på ca. 12000 kr, men jeg kan måske vente med 50mm'eren, eller er den et "must have" ?

Her til sidst er jeg faktisk kommet i tvivl om det hele, da jeg i sin tid havde Nikon f801 og mange gange var lidt flov over at gå med det (jeg er ikke ret stor) og det så ud som om at det var kameraet der kom med mig og ikke omvendt. Jeg har lige læst om hybrid/systemkameraer (bl.a Sony NEX-5), som kan fåes for ca. 5-6000 incl. vidvinkel og zoom, men det er vel ikke ligeså godt til indendørs fotografering som dslr og det er jo det jeg gør mest i og jeg ønsker virkelig at få taget nogle flotte, specielt skarpe billeder.

Håber at få et godt råd, da jeg bliver mere og mere i tvivl og forvirret, jo mere jeg læser. På forhånd tak.

 

Mvh. Eva

PS. Jeg er ikke interesseret i at købe brugt.


efs
Participant

  Hej Eva!

  Hold Dig til canon ;o) ex.Canon 550 kun hus. Jeg har selv en 450, har så købet en brugt 17-85mm 4-5,6 IS USM som jeg bruger meget. Har også en Canon EF 50mm f/1,8 ll. den er ikke så dyr, men god. ca.1000.kr. i 550D er der jo også video i.

  http://www.canon.dk/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/Fixed_Focal_Length/EF_50mm_f18II/ 

  http://www.canon.dk/for_home/product_finder/cameras/ef_lenses/image_stabilization_lenses/ef_1785mm_f45is_usm/index.aspx 

  Du kan se et af mine billeder som er tage med min 50mm. ( 3ien.) ;o)

  Mvh. Ejgil

  exif | Aperture: f/2.8 | Camera: Canon Canon EOS 450D | Exposure time: 1/1250 | Focal length: 50 mm | ISO: 800 | White balance: 1

  Hej Eva

   

  Du kunne også overveje et Micro Four Thirds-kamera. De er en del mindre end et digitalt spejlrefleks. Se for eksempel billedet på siden her http://www.photoradar.com/reviews/buying-guides/dslr-vs-micro-four-thirds-head-to-head-review.

   

  jeg har ikke selv nogen erfaring med den slags kameraer, men det ser ud til at de er ligeså avancerede som digitale spejlreflekser. Der har været nogle artikler i Digital Foto, men jeg kan desvære ikke huske hvor. Her på hjemmesiden har jeg blandt andet fundet http://digitalfotoonline.dk/test/kameraer/panasonic-lumix-dmc-g10, som bladet virker til at være ret glade for smiley

   

  Held og lykke med at finde det helt rigtige kamera!

   

  Mvh

  Martin

  Med hensyn til det med at du vil have noget mere lysstærkt. Husk på at mange kameraer i dag tager fine billeder op til 1600 ISO, nogen endda op til 6400. Så den gang du havde analog var det vigtigere med et lysstærkt objektiv end det er i dag. Der kan selvfølgelig være andre ting der spiller ind, som ønsket om at gøre baggrunden uskarp, her er det selvfølgelig en fordel med et objektiv med stor åbning


  Eva Karlsen
  Medlem

   Jeg takker for hjælpen og for svarene.

   Det hele endte med, at jeg købte et kompaktkamera (Panasonic Lumix LX5) for 1 1/2 måned siden, men det spøgte hele tiden i baghovedet med et dslr, så nu har jeg i sidste uge lige fået et Nikon D90 med nikon af-s 50mm f1.4G og Tamron 17-50 mm f2.8 VC. Jeg er rigtig glad for det hele, så nu skal jeg rigtig igang med at fotografere og øve mig.

   M.v.h.

   Eva

    

   Du skal være logget ind for at fortsætte