Mega-opløsning eller tom snak??

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Hr.Nikon 4 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
Hr.Nikon
Medlem

Hej alle,

 

Jeg står for at skulle udskifte mit Nikon D80 og det ville være fristende at gå efter et kamera med stor opløsning, 22-36Mb. Så vidt jeg kan forstå er problemet bare at optikkerne slet ikke kan følge med længere. De tegner slet ikke skarpt nok til at kunne udnytte den store opløsning på sensoren.

Zeiss kommer vist nok med en ny 50mm 1.8 der kommer til at ligge på omkring 25.ooo,- kr. Specielt fremstillet for at kunne drage nytte at de nye højopløsningssensorer.

Hvis man ikke lige står for at investere 25.ooo,- i en 50mm (og ikke har brug for andre brændevidder) Hvad skal man så med en af de moderne højopløsningssensorer??????.smiley Er der en fornuftig forklaring derude et sted??

Fotohilsen

Per J. 

De BILLIGE optikke, som f.eks. de objektiver der følger med som del af et kit, kan sædvanligvis ikke følge med til 20+ Mpixels.

Men hvem køber et kamerahus (uden optik) til ca. 20k eller mere uden at forvente at skulle bruge mindst lige så meget til GOD optik ?

Spørgsmålet er lige så meget hvad du skal bruge de mange pixels til. Husk lige at de mange pixels betyder mindre gode resultater ved de højeste ISO-værdier end sensorer af samme størrelse med færre pixels. Så du skal reelt afgøre om du har brug for tårnhøj opløsning eller rimelige billeder i meget dårligt lys.

Hvis du "begrænser" dig til et hus med 12-16 Mpixels, så får du gode billeder ved høj ISO og du kan fortsat bruge meget af den billigere optik.

Hvis du har brug for VIRKELIG høj opløsning, så har Hasselblad en model med 60 Mpixels – men i et væsentligt højere prisleje. 


Hr.Nikon
Medlem

    Nej, de billige optikker kan ikke følge med, men det kan de dyre heller ikke – desværre.

    Jeg ved med sikkerhed at jeg på et tidspunkt vil lave store print, 1×1,5 meter eller lign. og der ville det være fint med den store opløsning. Ellers har du ret i at man ikke har brug for den til 99% af det man laver.

    Flere sammenligninger og test viser ellers at D800 har bedre detailgengivelse op til 1600 ISO end feks EOS 5D MK III. Herefter tager EOS over pga. støj, men jag har stort set aldrig brug for så høje ISO-værdier….

    Hmmmm. Det er ikke let

    Du skal være logget ind for at fortsætte