Mit Nikon D80 er skindød.. hvordan får jeg liv i det igen?

Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  morten.t 4 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
morten.t
Medlem

Hej der ude.

Korte version:
Mit niokn D80 skriver "ERR", hvad skal jeg gøre?

Lange version:
Jeg står med et Nikon D80 som er begyndt at drille.. Jeg har fået ”ERR” fejlmeddelelse i top-displayet, hvor jeg efterfølgende ikke kunne tage billeder. Spejlet flytter sig som normalt når der bliver trykket på udløseren, men der er ingen auto-fokus eller AF-hjælpe lys – intet billed gemt på kortet og ingen mulighed for åbning af blitzen – nogle indstillinger i menen, som f.eks. ISO er ikke ikke tilgængelige. Jeg har en fornemmelse af at det er shutter'en der er noget galt med, og jeg har filmet denne lille hi-speed film for at fremvise grunden til min mistanke (men uden at vide super meget om kamerarets mekanik). http://youtu.be/UGV_hpX5RVk

 

Jeg har forsøgt mig med de råd der bliver givet rundt omkring på nettet som f.eks, tage batteri og kort ud og sætte det i igen – rense kontakterne mellem linse og kamara – opdatere firmware'ren fra 1.1 til 1.11, og andre småting som jeg ikke lige kan erindre.

Kameraret er simpelhed for gammelt til at bruge 2000 – 3000 tusinde på et værksteds besøg, så var det endelig noget mekanik der er gået i stykker – kan jeg så bestille delen hjem og skifte det selv?

Tro mig.. jeg håber virkelig nogle af jer ligger inde med løsningen på mit problem 🙂

 

Best greetings

Morten T.
 

P.S. det skal lige siges at på det vedlagte billed er kort og linse fjernet. Så den melding om manglende kort er ikke en fejl.

Beskriv dit billede

exif | Aperture: f/2.8 | Camera: Panasonic DMC-FZ150 | Exposure time: 1/15 | Focal length: 4.5 mm | ISO: 200

Du skal være logget ind for at fortsætte