nyt kamera og gammel linse??

Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  charlotte jessen 6 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
charlotte jessen
Medlem

Jeg har to spg. som jeg håber, at få svar på herinde 🙂

Jeg har en Canon  EF 75-300 mm USM linse, som er brugt få gange til mit gamle Canon Eos 300 kamera, som ligger gemt væk i skabet.  Det kalder på sin digitale efterfølger.

Spørgsmålet er nu om jeg skal fortsætte i Canonsporet og kan jeg dermed bruge den lange linse til et nyt digitalt spejlreflekskamera? Er det muligt eller umuligt eller med hvilke konsekvenser for billedkvalitet?

Hvilket kamera vil I iøvrigt anbefale? Hvis ovenstående linse ikke kan benyttes kan det Nikon, som Canon eller? Det er ikke til prof. brug og gerne til under 5000.

Jeg håber meget, at I kan hjælpe mig videre.

Mange hilsner

Charlotte

 

Du kan sagtens bruge det på et nyt EOS digital kamera. Det er samme bajonet fatning.

Et godt starter kamera er EOS 550D eller EOS 600D, har selv haft et 550D og er nu gået fra crop- til full frame med mit 5D Mark II.

Hej Mikkel.

Tak for dit svar. Jeg må på udkig efter et EOS 550D….. det sidste du skrev er jeg vist for meget amatør til helt at forstå 🙂

Hej Charlotte.

På en 550D (som er et rigtig godt kamera) "får du mere televirkning", fordi sensoren i kameraet er mindre end den analoge filmstørrelse på 24 x 36 mm. Crop faktoren er ca. 1,6, altså får du med 300mm tele på sådan et kamera en virkning som om der sad en 480 mm tele på et analogt eller fullframe kamera.

Mvh/Carsten

Tak :-).  Det hjalp 🙂

550D ligger meget tæt på 5000 kr. grænsen. Hvad ville det næstbedste bud være på et Canonkamera?

Du skal være logget ind for at fortsætte