nyt portrætobjektiv?

Dette emne indeholder 8 svar, har 5 stemmer og blev senest opdateret af  thomas_mikkelsen 4 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
Runasta
Medlem

Hej. Jeg skal til at investere i et nyt kamera og objektiv.

Jeg har i forvejen Canon 350d med standard 18-55 objektivet, og Tamron 18-270 objektivet.

Nu vil jeg gerne opgradere til 650d og et godt portrætobjektiv. Jeg skal primært bruge kameraet til at tage billeder af mine børn. Har i et godt råd til hvilket objektiv jeg skal vælge? 

på forhånd tak

Der er ingen diskusstion om at et fast objektiv (uden zoom) er mere skarpttegnende end et zoomobjektiv.
Jeg startede selv med mit 18-55mm som objektiv og var oopmærksom på at det stod på 55mm (passer bedste til portrætter) og har så senere købt en 100mm som jeg nu bruger.

Jeg var aldrig kommet i gang hvis jeg skulle have ventet til jeg fik råd, så jeg startede med standardobjektivet og det fik jeg mange gode billeder ud af, og mange tilfredse venner, bekendte og familiemedlemmer var enige…

Der er noget "tøndefortegning" på 18-55mm objektivet og det skal du undgå, derfor på 55mm med zoomen, og bevæg dig frem og tilbage indtil udsnittet passer, så skal du nok få nogle gode skud i kassen.

Venlig hilsen

Mogens Christensen
http://www.fotokurser.careteam.dk
http://www.facebook.com/fotokurser

Hej.

 

Var det mig der skulle ud og vælge et nyt optik til portrætter vil jeg helt sikkert vælge en 80mm måske lidt højre men ikke laver end 80mm og så vil jeg vælge så lav et blænde tal som jeg har råd til 🙂

 

Med venlig hilsen

Thomas Mikkelsen

http://www.56-nord.dk

 Hej Thomas

Jeg spekulerer også på et portrætobjektiv – gerne kombineret makro og portræt. Men hvorfor så stor brændvidde? Man kommer da noget på afstand af sin model.

Vh  Henning


Runasta
Medlem

  ok, tak for rådgivning.

  Jeg har googlet, og så vidt jeg kan se, er Canon 85mm f/1,8 et godt køb til prisen (2800-3000 kr). Vil I give mig ret i det? 

  Det er ca den prisklasse jeg har tænkt.

  Med portræt tænker jeg halv figur, og med 80mm vil man komme på en afstand som vil give portrætter på den pæneste måde.

   

  Bruger man en fx 40mm vil man komme så tæt på at man vrider i personens ansigt, (man bliver lang i andsigtet og ørene forsvinder) og det er ikke ønskeligt, medmindre man vil bruge det som en effekt selvfølgelig.

   

  og med en fx. 180mm vil man komme forlangt væk og ørende vil blive for store, så man får flyveøre.

   

  Så 80mm ligger i et område som vil være pænest på langt de fleste mennesker.

   

  Med venlig hilsen

  Thomas Mikkelsen

  http://www.56-nord.dk

  Hej.

  Jeg må indrømme jeg aldrig har prøvet den. Men jeg har læst lidt op på den, og vil give dig ret i at det lyder som et godt køb til prisen.

  Hvis jeg selv skulle ud og købe et, og mit budget lå på 3000 er ville det også være mit valg.

   

  Vh.

  Thomas Mikkelsen

  http://www.56-nord.dk

  Gammel lærdom siger at portrætter bør tages med et ca 80mm 35mm ækvivalent. Dvs. at du skulle være finrt kørende med en 50mm der vil give ca 75mm med det hus du nævner.

  Jeg vil så tilføje at jeg er ret tilfreds med de skud jeg får med mit Tamron SP 90mm Macro f2.8 selv om de med mit a700 giver ca 135mm ækvivalent.

  Det er naturligvis rigtigt at man skal lidt på afstand med sådan en brændvidde.

  Det er også rigtigt at den nye model koster ca 6.000,- men hvad med et brugt eller den gamle model(som er den jeg har)? Jeg har købt brugte objektiver, både i udlandet via ebay og her i landet via fotosites. Kan man få lov at teste det, og måske møde personen, så mener jeg man løber en minimal risiko.

  Se f.eks. http://www.redcoon.dk/B134694-Tamron-AF-90mm-f-28-SP-Di-Macro-1-1_Makro?refId=kelkoodk&utm_source=kelkoodk&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Tamron+AF+90mm+f%2F2.8+SP+Di+Macro+1%3A1+-+O# og http://www.fredmiranda.com/reviews/showproduct.php?product=249&sort=7&cat=44&page=1

  mvh

  exif | Aperture: f/6.7 | Camera: SONY DSLR-A700 | Exposure time: 1/20 | Focal length: 90 mm | ISO: 400

  exif | Aperture: f/5.6 | Camera: SONY DSLR-A700 | Exposure time: 1/60 | Focal length: 90 mm | ISO: 400

  Ja beklager, jeg tog ikke højde for cropframe. Men det er som du også skriver ikke noget der gør så meget igen, for det ville fint kunne bruges, og giver ydermere mulighed for at tegne baggrunden mere uskarp.

   

  mvh.

  Thomas Mikkelsen

  Du skal være logget ind for at fortsætte