Nyt/brugt spejlrefleks – hvilket?

Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Henning Borello Carlsen 5 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
Frank Vibe Utzon
Medlem

Hej, jeg er på jagt efter godt, men ikke for dyrt, digitalt spejlrefleks. Jeg har tidligere fotograferet med et analogt Nikon FE, så Nikon er nok min "foto-religion" – men man kan jo omvendes.

Mit budget er på ca. 5000 kr. Mine overvejelser går i to retninger. Enten et nyt D5100 evt. D3100 med et kit-objektiv, eller et brugt Nikon D70, D80, D200, D300 eller D90 med lidt mere spændende objektiver. Jeg har set formidable billeder taget med disse kameraer, så mit spørgsmål går egentlig på, om ikke man kan komme et pænt stykke af DSLR-vejen med et ældre kamerahus, eller om mpixel, sensorer og videomodes i de nye kameraer er så markant bedre i dag end for 5-6 år siden.

Har I nogle erfaringer med omtalte kamerarer?

Jeg ved selvfølgelig godt, at et D700 eller D3 eller D4 er de gamle helt overlegne, men man tog vel også gode fotos i "gamle" dag – før mpixel blev det nye sort – eller???

Hej Frank

Ja, man tog sandelig også gode billeder i 'gamle' dage. Så du DRKs udsendelser om fotografiets mestre? Der fik man ihf syn for sagn.

 Nej, hop endelig ikke på pixelræset. Kun hvis du skal ha' billederne op i plakatstørrelse er det nødvendigt. Jeg har 10 mpix. og kunne såmænd godt klare mig med mindre.

 Ang. kamera ved jeg ikke meget om Nikon. Men undersøg markedet ordentligt, der er andre mærker end Nikon og Canon, der er kanon (!) .

Vh Henning

Du skal være logget ind for at fortsætte