Sony a77.. lidt uskarpe billeder

Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  hebca 3 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
niconullen
Medlem

hejsa.. har erhvervet mig et sony a77 og er begyndt at skyde lidt billeder… har prøvet de forskellige indstillinger og leget lidt med det.. skal siges at det er mit første spejlrefleks. Problemet består i at det er ikke lykkedes mig endnu at tage et 100% knivskarp foto.. selv om den står på den næsten idiotsikre auto+ bliver billederne ikke helt skarpe 😉

Kræver det et stativ for at få de der 100% skarpe fotos..?? Billederne er acceptable, men så snart jeg zommer lidt ind, så kan man hurtigt se at der mangler detaljer…

lidt tips ville utroligt dejligt.. smiley


klander6624
Medlem

  Nu er det jo sådan at fordi du har fået dig et  Sony A77 får du automatisk ikke super gode billeder, og især ikke hvis du kommer fra et lomme kamera et DSLR kamera kræver noget af sin bruger..

  Og "idiotsikre auto+" er ikke idiotsikre auto+  det kan bruges i nødtilfælde hvor man ikke kan finde en god indstillingaf kameraet, du har fået dig et rigtig godt kamera men hvad har du af objektiver til det??
  Hvis det er et 18-55 mm kit objektiv som koster 500 krskal du ikke regne  med de store guld billeder, Objektivet har rigitg meget at sige om billedekvaliteten. Man siger ofte at Objektiv har 50 % kamera 20 % og personen bagved 30% at sige, "
   men så snart jeg zommer lidt ind" zoom ikke mere end 100% ind.

  Der er meget der spiller ind for et godt billeder 1. lys. 2. blænde. 3. fokus/fokusafstand. 4. brændevide. 5 personen bagved. 6. personen bagved. 7. Objetiv. 8.  at forstå det at tage billeder.

  Mange Pro fotografer der har taget billeder i måske 20 år lærer hver dag stadigvæk 😉

  Der er noget der hedder DOF =  http://www.seemsartless.com/guides/camera-dof.php

  Og ja stativ er en god ting og især til 100 % skarp foto, men igen ikke et  "Hama til 350 kr"  de starter ved 1200  kr og igen skal man forstå sit kamera, med staiv bruger man ikke billede stabillisering  osv osv

  Håber ikke jeg har skræmt dig væk, men de fleste der starter op med DSLR går der 1-2 år før man har de gode billeder

  Men læs bøger om at fotografere de er på bibloteket 


  hebca
  Participant

   Hej Nicolaj

    Jeg skal forsøge mig med et svar.

    Hvad mener du egentlig med  'de der 100% skarpe fotos'? Er det dem, du ser i diverse fotoblade og på nettet? Så kan du godt regne med, at når de er 100% skarpe (og det er de slet ikke alle), så har de været igennem en større eller mindre efterbehandling. Kun de aller dyreste kameraer – om nogen – kan leveredem sådan.

    Det hjælper næppe med stativ. Holder du lukkertiden under 1/100 sek., skal du ryste ualmindeligt meget på hænderne for at gøre dem uskarpe. Husk at bruge billedstabilisering. Jeg kender ikke meget til Sony, men hvad med ISOen, kan det klare høje værdier? Prøv med laveste ISO.

   Altså: prøv blændeprioritet (med auto har du ikke styr på noget som helst), laveste ISO og højst 1/100 sek., og så skal det være et godt objektiv, det er tit der problemet ligger. De medfølgende kit-objektiver er normalt ikke bedre end gode.

    Du er begynder i DSLR, skriver du. Så læs evt. om det, der findes flere gode bøger, bl.a min 'bibel,: Michael B. Karbo, Digital Spejlrefleks (jeg får ikke procenter sad) – men der er også andre.

   God fornøjelse

    Henning

    

   Du skal være logget ind for at fortsætte