Spejlreflekskameraer

Dette emne indeholder 11 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  kenneth isaksen 5 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
kenneth isaksen
Medlem

 hej  her inde

 

 jeg her lige kommet til at her ..  håber der er nogle venlige sjæle der kan hjælpe mig lidt

 

jeg vil ud at have et  fornuftigt spejlreflekskameraer  men men men hvad skal jeg gå efter ..  vil gerne kunne skifte linse

 jeg er nybegynder .. så ikke de dyreste .. omkring 5000kr

 

hvad har i af bud

 Hej Kenneth

 Jeg vil råde dig til at gå ind til en fotohandler og forhøre dig. Om kameraet hedder det ene eller det andet er ikke afgørende. Kamerahusene i dag er alle gode, det er mest et spørgsmål om de har lidt flere eller færre finesser. Du må hellere ofre lidt mere på objektivet, da det mest er det (næst efter fotografen) der bestemmer billedkvaliteten.

 Selv har jeg et Olympus og et Pentax, som begge er gode kameraer. Specielt giver Pentax nok temmelig meget for pengene. Du vil sikkert kunne få et Pentax K-r for dit beløb. Desværre er der ikke mange fotohandlere, der har det, men find en på Pentax.dk.

 Hvis du vil starte lidt billigt var det måske noget at finde et brugt på nettet. Ellers risikerer du at bruge dine 5000 blot for at finde ud af, at det slet ikke er noget for dig, og et brugt kamera kan være særdeles svært at sælge. Eller du bruger de 5 kilo og finder ud af, at det her er lige sagen og vil snart have noget større og bedre, og så er pengene osse mere eller mindre tabt. Den er vi mange der er hoppet på.

 Jeg medsender et par billeder, som jeg lige har taget med mit Pentax.

Vh  Henning

exif | Aperture: f/5 | Camera: PENTAX PENTAX K-7 | Exposure compensation: -0.3 | Exposure time: 1/50 | Focal length: 18 mm | ISO: 100

exif | Aperture: f/8 | Camera: PENTAX PENTAX K-7 | Exposure compensation: -0.3 | Exposure time: 1/125 | Focal length: 55 mm | ISO: 100

klander6624
Medlem

  Jeg vil give Henning ret, hvad for et kamera du køber til 5000 kr er

  ligegyldigt de er lige gode /ringe.

  HVIS du vil have et nyt vil jeg forslå Nikon 3200 da det skulle være meget nemt at bruge med guides osv, men jeg kender så også mange der har Prøvet et DSLR og så fortrudt det meget hurtig fordi "det er besværligt" at bruge og det tager ikke bedre billeder end mit kompakt kamera.

  Og det er rigtig nok en del af vejen, hvis man kun vil kører på Auto så glem et DSLR også selv om de nye er gode på Auto, et DSLR skal man sætte sig ind i hvordan virker og det tager tid, og vil man ikke det så glem det. Og så køb hellere et lille system kamera eller et af de lidt dyrere kompakt kamera som eks Canon powershot G1 med en stor sensor.

   Hej igen.

  Det lyder nærmest som om Kurt mener, at et kamera til 5000 er ringe. Det behøver det bestemt ikke at være. Mit Olympus gav jeg ca. 3800 for for tre år siden, og med det rette objektiv tager det fremragende billeder. Men det har så heller ikke alle de mest nørdede finesser – men hvad skal man osse med dem?

   Men hvis du bare vil kunne skifte objektiv, er der osse en mulighed i et spejlløst systemkamera, som Kurt er inde på. Men snak med fotohandleren.

   Og lige til orientering: DSLR er det samme som spejlrefleks. 


  klander6624
  Medlem

   [[email protected]]

    Hej igen.

   Det lyder nærmest som om Kurt mener, at et kamera til 5000 er ringe. Det behøver det bestemt ikke at være. Mit Olympus gav jeg ca. 3800 for for tre år siden, og med det rette objektiv tager det fremragende billeder. Men det har så heller ikke alle de mest nørdede finesser – men hvad skal man osse med dem?

    Men hvis du bare vil kunne skifte objektiv, er der osse en mulighed i et spejlløst systemkamera, som Kurt er inde på. Men snak med fotohandleren.

    Og lige til orientering: DSLR er det samme som spejlrefleks. 

   [/quote]

    

   Hej Henning

   Der er noget der hedder ordsprog wink

   Og med at de er lige gode/ringe menes der at det ene er ikke bedre eller dårlige end det andet.

   Så er det vist skåret ud i Jysk PAP  smiley

   har kigget lidt ..

    

   kan ikke finde rundt .. i denne verden

    

    canon .. optil 18-200 er billigere end den til nikon.. .. skal man lade det bestemme hvilke mærke man skal have

    

   er blvet anbefalet .. lince 18-200mm så skulle jeg kunne nøjes med det.

    

   har kigget på denne cacon eos 550d ..

    

   hvilken model skal det samlignes med ved nikon

    

    

    


   klander6624
   Medlem

    Om det er Canon eller Nikon er ligegyldigt indenfor kamera, Nikon er lidt dyrer med deres Objektiver = linser wink

    EOS 550D svare ca til Nikon 5100, når du vælger en 18-200 har du meget zoom og meget zoo giver dårlig billedekvalietet i 1 objektiv det er også derfor at et 18-200mm er rimelige billige.

    Men Nikon´s 18-200 mm er også bedre end Canon den har ED glas, men jeg vil vælge Canon EF-S 18-135mm IS STM f/3.5-5.6 hvis du vælger Canon.

    Nikon er bedre til at klare støj ved høj iso end Canon, men canon har lidt bedre fokus så det er ikke nemt

    Men med et 550 og et 5100 for du et rigig godt kamera skulle du vælge at have 18-200 mm vil jeg tage Nikon, fordi deres 18-200 mm er en hel del bedre end Canon.

    Pris og kvalitet følges til ad og især inden for foto verden.

    det ser meget ud til at man skal bruge pengene på bedre objektiv end ..  data på huset ..

    men plan med det er jeg komme helt sikkert til at filme med det .. for håber da på at der kommer nyt liv i huset inden for nogle år .. .. så vil gerne have det nu,  så jeg kan lære at arbejde ordenligt med det .. til den dag hvor det virkelig skal skal bruges til noget.

     kan se at nikon 5100 d  har en skærm der kan vippen og drejes ..  er det noget man bruger .. for det har 3100-3200 d ikke ..  

    3200d-5100d kan man tilslutte mere udstyr  til .. eller kan man også det til 3100

    objektiv har jeg kigget på disse

    Nikon AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR

    Tamron AF17-50mm F/2.8 XR Di-II VC Asp. IF t/Nikon


    klander6624
    Medlem

     Nu er jeg ikke Nikon mand men tidl Canon og nu Sony mand 😉

     Og ja Vippe/dreje skærm vil jeg ikke undvære idag, når man først har prøvet det vil man ikke undvære det.

     Man kan altid få billeder selv om der står nogen foran en bare ræk armene op og drej skærmen, og ligeså når man skal tage billeder tæt på jorden man skal ikke ned og kravle.

     Og desuden kan man på Sony – Canon og sikkert også på Nikon dreje skærmen rundt så den væk/beskyttet, 

     På D3100 er der ikke Ekstern mic indgang men der er stik til Fjernbetjeningsledning, og de 2 objektiver du har valgt vil ikke skuffe dig.

     kan man nøjes med det ene Tamron AF17-50mm F/2.8 XR Di-II VC Asp. IF t/Nikon

      

     eller skal man have et mere..

      

      skal 80 procent af tiden bruges inden for


     klander6624
     Medlem

      Hvis du skal bruge dit kamera 80% indendørs er 17-50 eren jo fin og nok, hvis du vil kunne du til udendørs købe  et 70-300 mm som er meget brugt  til natur og dyr man vil have tættere på.

      Et Nikon 35mm F/1.8G AF-S DX er også godt og mere lysstærk og da det er med fast blænde tegner det meget skarpt koster ca 1400 kr,

      eller et Sigma 20mm f/1.8 EX DG til Nikon til små 5000 kr men så får du også kvalitet.

      noget du skal tænke på er at et F1,8 lukker dobbelt så meget lys ind som et F 2,8 gør

      hej

       

       så blev der købt  lidt ind .. det blve til nikon d5100 ..med 18-105 3,5-5,6 optik .. det billeder som er blevet taget  ser fornuftig du .. så nu skal det bare prøves lidt

      Du skal være logget ind for at fortsætte