Tag billeder tæt på

Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  a1407m 4 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
a1407m
Medlem

Hej

Jeg har et Nikon D3100 , jeg kunne tage billeder tættere på end det er muligt nu. Jeg har tjekket lidt forskelligt men synes ikk jeg bliver klogere. Jeg har kigget på nærlinse og http://www.fotoimport.dk/nikon/372-extension-tube-til-nikon-m-autofokus.html

Er der nogen der kan hjælpe ??

Når ingen andre vil svare, må jeg vel forsøge, selvom jeg ikke har Nikon.

Nærlinser indeholder aktive elementer og vil påvirke billedkvaliteten negativt.

En mellemring vil reducere nærmeste fokusafstand, hvor meget afhænger af ringens tykkelse. Man vil oftest IKKE kunne fokusere til uendeligt med mellemringe og med korte brændvidder kan du komme ud for at fjerneste fokusafstand ligger INDE i objektivet, d.v.s. at mellemringen ikke kan anvendes på pågældende objektiv.

Med mit system kan en 25mm mellemring anvendes på brændvidder fra 50mm og op, hvorimod autofokus ikke altid er mulig med brændvidde under ca. 50 mm (med visse undtagelser, bl.a. et af mine macroobjektiver).

 

Den bedste – og dyreste – løsning er et dedikeret macro-objektiv. Mellemringe er en nogenlunde lige så god løsning, forudsat at man er bekendt med begrænsningerne.

Nærlinser er den billigste og ringeste løsning


a1407m
Medlem

  Hej Flemming

  Mange tak for dit svar. Tror jeg er kommet lidt nærmer hvad jeg gerne vil. Har du set det link jeg ved hæftet, ved godt du ikk har nikon, men der er nogle billeder neden under mellem ringede og jeg kan pt tage nogle ringe gode billeder , har en 50-108 mm lince men vil gerne kunne gå endnu tættere på det kan jeg ikk på nu værende tidspunkt. For mig er det kun til hobby forbrug.

  Som jeg nævnte, er mellemringe en nogenlunde lige så god løsning som et dedikeret macroobjektiv – forudsat at man er klar over de begrænsninger mellemringene giver vedr. fokusafstand.

  Med et sæt med 3 mellemringe kan du eksperimentere med hvilken der er bedst til det foto du ønsker, da forskellige tykkelser mellemringe ændrer fokusafstandene forskelligt.

   

  Jeg vil tilføje, at efter at jeg i januar 2006 købte mit første dSLR (sæt med to objektiver), var det første ekstra objektiv jeg købte et macroobjektiv, der kan fokusere særdeles tæt på (ca. 5 cm fra objewktivets forreste glas). Fint til f.eks. blomster men ikke til f.eks. insekter, der ofte vil flytte sig hvis noget kommer så tæt på. Så senere fik jeg også et macro-teleobjektiv samt en mellemring.


  a1407m
  Medlem

   Hej Flemming

   Ok mange tak for hjælpen. Jeg tror jeg vil prøve med mellemringe. Så kan det være at et marcoobjektiv bliver det næste 🙂

   Du skal være logget ind for at fortsætte