Hvilket kamera med til Grønland?

Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  GLbilleder 7 år, 1 måned siden.
Oprettet af
GLbilleder
Participant

Hej alle herinde – tror jeg skulle poste min første post herinde og ikke i ‘Læs mig først’ som jeg ved et uheld kom til at gøre.

Men okay, here goes…

Jeg skal de næste to år arbejde i Grønland, seks måneder om året, fem uger af gangen.
I den forbindelse vil jeg gerne forevige hvad jeg oplever deroppe og tage nogle gode billeder, have nogle flotte minder. Ikke mindst den enestående natur og landskab. Derfor har jeg besluttet at købe et “bedre” kamera, dvs 4000-6000 kroner – og nok mere hvis jeg liiige får det bedre kamera for lidt ekstra penge.

Jeg har kigget på disse to:
http://www.kamerahuset.dk/product/sony-alpha-6000-m-16-50mm-sort-ilce6000lb-cec/
Sony a6000 er lidt stort, men rimelig godt og med den gode mulighed at det kan gøres endnu bedre, hvis man bliver bidt af det.

http://www.kamerahuset.dk/product/sony-dsc-rx100m3-dscrx100m3-ce3/
Denne har en fin lille størrelse, med et forholdsvis godt objektiv (så vidt jeg kan se), men uden mulighed for at “nørde” videre hvis jeg vil, objektiv kan vidst ikke skiftes ud.

Men hvad ville I foreslå?
Prisen: som sagt, 4-6 tusind, og gerne lidt mere hvis er.
Størrelse: Lille nok til at jeg kan tage det med ud og vandre, fiske, jage osv. Dvs. handy og nemt at have med, uden for store tasker og ekstra udstyr. Jeg vil nok sige at Sony a6000 er maks.

Hvilke kamera mener I jeg vil få mest glæde af at tage med til GL hvor landskabs- og naturbilleder nok vil være i overtal, men det skal også bruges til andet. Jeg er HELT nybegynder, men kan godt lide tanken om at få nogle gode billeder med fra Grønland
De to nævnte er bare dem jeg har set. Der er sikkert andre gode alternativer jeg ikke kender til, men som I kender.
Håber meget I kan hjælpe og bringe mig et godt kamera med til landet i nord, og ellers god dag og venlig hilsen

Jacob L. Sørensen


hebca
Participant

    Hej Jacob

    Jeg skal faktisk selv på en uges fototur til Grønland og medbringer selvfølgelig mit Pentax K3, som jeg mener er velegnet til opgaven. Så jeg vil foreslå et Pentax, de er velegnede ikke mindst til lidt hårdt udendørs brug da de er vejrforseglede mere end nogen andre på markedet. Du kan læse mere om modellerne på Pentax.dk, og du kan finde anmeldelser af dem her i bladet.

    På min hjemmeside http://www.fotofusker.dk kan du se billeder, som stort set alle er taget med Pentax.

    God tur

    Henning


    GLbilleder
    Participant

      Hej Henning

      Tak for din tid og link. Fine billeder 🙂
      Det har interesse, men jeg kan ikke rigtig finde dimensionerne på det, altså hvor stort det er. Det har noget at sige for mig.

      Må jeg spørge dig om de mest negative sider af det, eller ting der har været et problem. Altså hvilke ting du gerne ville have var bedre? Og set i forhold til at det skal til Grønland og bruges udendørs til vandring, jagt og fiskerig.

      Mvh og god aften

      Jacob

       


      hebca
      Participant

        Hej Jacob

        Mht til størrelse, så er mit et ‘mindre’ (nogle siger lille) spejlrefleks. Det vejer 1 kg. uden objektiv. Så vidt jeg kan se er de to, du linker til hhv. et system- og et kompaktkamera, og de er mindre. Mit kan man altså ikke have i lommen.

        Minusser ved mit: hvidbalancen rammer ikke altid i plet, og ISOen begynder så småt at ’støje’, når den kommer over 800. Det sidste er dog ret almindeligt for kameraer i den prisklasse. Nu afhænger det også af, om du regner med at bruge billederne som de kommer ud af kameraet (så vil du aldrig få de helt perfekte billeder fra et kamera i nævnte prisklasse), eller du vil efterbehandle dem, hvad jeg altid gør. Og det kommer også an på, hvor ‘kræsen’ du er, og hvor godt du er vant.

        Du skriver, at du er helt nybegynder, hvilket måske kunne tyde på, at du gerne vil have lidt mere vejledning i kamera og fotografering – ha’ mulighed for at stille ‘dumme’ spørgsmål. I så fald er du velkommen til at skrive til mig via min hjemmeside, så skal jeg gerne give råd og vejledning.

        Hilsen

        Henning


        GLbilleder
        Participant

          Hej Henning

          Ok, jeg er mest nervøs for om det alligevel er for stort.
          Men jeg vil modtage din venlige invitation og skrive til dig via hjemmeside med spørgsmål

          På gensyn dér 🙂

          Jacob

          Du skal være logget ind for at fortsætte