Begynder

Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  nis1 7 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
pmenzies
Medlem

Hej – jeg er helt ny til redigering, men ville gerne begynde at gøre lidt mere ud af mine billeder og dertil har jeg to spørgsmål.
1. Går ud fra at jeg bør “skyde” i RAW for at kunne redigere farver, skarphed osv?
2. Jeg har ikke i sinde at betale en mindre formue, men har fundet ud af at Affinity, GIMPP eller Lightroom skulle være gode – hvilken ville i anbefale til en “glad amatør”?


nis1
Participant

    Jeg bruger Adobe Elements 13 og ver 15 kan købes til ca 750kr i den kan du redigerer , rette m.m. i Raw , På min Nikon gemmer jeg i JPEG Fine + Raw . Tror at Lightroom er noget mere bekostelig.


    hebca
    Participant

      Hej Patrick

      Ja, Elements er et udmærket program, som bruges af rigtig mange. Det har også den fordel, at der findes en masse vejledninger til det i form af bøger,  hæfter og kurser bl.a. på diverse aftenskoler. Du kan få det gratis på prøve i en måned.

       Så vidt jeg ved, kan Ligthroom ikke mere fås alene, men kun sammen med det store Photoshop.

       Af gratisprogrammer kan jeg anbefale Photofiltre, det kan du bl.a. finde på siden http://www.pensionistedb.dk

       Det er ikke absolut nødvendigt at skyde i raw, selv om mange påstår det. JPG i højeset opløsning er næsten lige så godt, jeg kan i hvert fald ikke se forskel.

       God fornøjelse

       Henning


      pmenzies
      Medlem

        Tak Henning. Så vidt jeg kan se er der også Photofiltre Studion X. Hvis jeg ønsker at betale for flere funktioner (ca. 300,-) er det så også værd at overveje dette program?
        Min spørgsmål omkring RAW, gik også på hvis man nu f.eks. ønsker at gøre en himmel mere blå uden at røre resten af billedet?


        hebca
        Participant

          Hej igen

          Det Photofiltre som du nævner kender jeg slet ikke. Jeg brugte selv gratisprogrammet for år tilbage før jeg begyndte på Elements. Men hvis du vil vide mere, så prøv at gå ind på pensionistedb.dk og spørg der, ham der har siden ved en masse om det.

          På JPG billeder kan du lave præcis de samme ændringer som på RAW billeder, også den du nævner. På RAW kan man i teorien få ændringerne lidt mere detaljerede, da RAW indeholder mange flere data, som programmet kan arbejde med, men i praksis kan man ikke se forskel.

          Du skal lige være opmærksom på, at gratisudgaven af Photofiltre ikke indeholder en RAW-konverter, så du kan altså ikke åbne RAW billeder direkte i programmet, man skal have en separat konverter, men det er også omtalt på nævnte hj.side.

          Hilsen

          Henning

          http://www.fotofusker.dk


          pmenzies
          Medlem

            Super – tak for hjælpen


            nis1
            Participant

              Jeg sidder på mit arbejde og redigerer billeder hver dag, og bruger adobe samt photofiltre studio x, hjemme har jeg også photostudio 7, de to sidste har jeg ikke fundet nogen forskelle i, bortset fra at studio X er til firma brug og skal købes i modsætning til Photofiltre 7 som er gratis for privat brug, der kan også hentes dansk sprogfil til photofiltre

              Du skal være logget ind for at fortsætte