Sol billeder gør lyset mørker

Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  hebca 7 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
Dianalund
Participant

Jeg er glad for mit Nikon D5400
men jeg kan have lidt svært ved at huske hvordan man skal stille de manuelle indstillinger ved at tage et billede af solen og gør lyset mørkere end de er i virkeligheden.

lukkertid, iso osv hvodan skal de cirka stå på ved den slags billeder.

vh
Jannick


Careteam
Medlem

    Du skal finde, gennemlæse og afprøve den del i vejledningen der hedder "modlyskorrektion". Det er den hurtige og enkle vej til ebdre bilelder, i modlys (ikke solskin)


    Careteam
    Medlem

      Du skal finde, gennemlæse og afprøve den del i vejledningen der hedder "modlyskorrektion". Det er den hurtige og enkle vej til bedre billeder, i modlys (ikke solskin)


      hebca
      Participant

        Hej

        Det er ikke helt klart, hvad du mener. Du må ikke tage et billede direkte af solen – ihf ikke når den står højt på himlen, kameraet kan tage skade.

         Men ellers: Laveste ISO tal, lille blændeåbning (=stort blændetal), og jeg vil foreslå, at du bruger blændeprioritering, altså programhjulet på A eller Av. Så indstiller kameraet selv lukkerhastigheden, så billedet bliver 'rigtigt' belyst, hvilket vil sige sådan som kamerafabrikanten synes, det skal være.

         Er du ikke enig med ham/hende, men vil have billedet mørkere, skruer du ned for eksponeringskompensationen (stiplet linje, hvor du flytter markøren nogle trin mod minus – se evt brugsanvisningen).

         Hjalp det? Ellers spørg igen. Du må gerne henvende dig via min hjemmeside http://www.fotofusker.dk , så guider jeg dig gerne videre.

        God fornøjelse   Henning

        Du skal være logget ind for at fortsætte